• Asayiş

Şehit uzman onbaşıyı binler uğurladı

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde askeri zırhlı aracın kaygan yolda devrilmesi sonucu meydana gelen kazada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ceyhun Taş’ın cenazesi, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde binlerce kişinin katıldığı törenin ardından dualar ve tekbirlerle son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit uzman onbaşıyı binler uğurladı
Suriye’nin Tel Abyad bölgesindeki 17 nolu gözlem noktasından Türkiye’ye intikal sırasında askeri aracın kaygan yolda devrilmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ceyhun Taş’ın (23) cenazesi, Şanlıurfa’dan karayolu ile Elbistan’a getirildi. Elbistan Devlet Hastanesi morguna konulan cenaze, son kez aile fertlerine gösterildi. Şehit oğlunu son kez gören gözü yaşlı anne Emine Taş’ın görevli jandarmalara sarılarak, ‘Siz de benim oğlum gibi ana kuzususunuz. Artık hepiniz benim birer oğlumsunuz’ demesi yürekleri dağladı. Öğle saatlerinde morgdan alınan şehidin cenazesi, polis araçları eşliğinde ilk olarak Cumhuriyet Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Burada alınan helalliğin ardından şehidin ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutunu taşıyan cenaze aracı, törenin yapılacağı Hocazade Camii yanındaki alana geldi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, tören mangası tarafından alınarak namazın kılınacağı alana götürüldü. Burada ilk olarak şehidin özgeçmişi okundu. İl Müftüsü Celal Sürgeç’in kıldırdığı namaz öncesinde helallik alındı. Kılınan namazın ardından şehidin naaşı silah arkadaşlarının omuzlarında dualar ve tekbirler eşliğinde Hocazade Mezarlığı’na götürülerek, buradaki şehitliğe defnedildi.

8 kardeşin en küçüğü ve bekar olan şehit Piyade Uzman Onbaşı Ceyhun Taş’ın annesi Emine Taş, şehit oğlunun parkasını giyerek törene katıldı. Şehidin babası Cuma Taş metanetini korurken, şehidin ablaları da ay yıldızlı bayrağa sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Bir ağabeyi de TSK personeli olan şehit Taş’ın en son 2 ay önce izne geldiği öğrenildi.

Cenaze törenine Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Habibe Öçal, İmran Kılıç, Cihat Sezal ve Celalettin Güvenç, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Nurhak Kaymakamı Cihat Koç, Ekinözü Kaymakamı Talat Tabur, Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Hayri Ormancı, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Gündoğdu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.
Yorum Yazın