TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

şiddet mağduru 17 yaşındaki hamile Annenin dramı

Adana’da babasından şiddet gördüğü iddiasıyla evden kaçan, sevdiği gençten de şiddet gören 1 çocuk annesi 4 aylık hamile 17 yaşındaki C.D., sığınma evine yerleşti. Anne Fatma Çelik, gözyaşları arasında evine dönmesi için kızına çağrıda bulundu.
 şiddet mağduru 17 yaşındaki hamile Annenin dramı
ADANA / İHA - Çınarlı Mahallesi’nde yaşayan Fatma Çelik ve Abdurrezzak D. çiftinin sahip olduğu 3 çocuktan C.D. (17) iddiaya göre babasından şiddet gördüğü gerekçesiyle Ağustos 2013 tarihinde henüz 15 yaşındayken evden kaçtı. Kalacak yer arayışına giren C.D., arkadaşlarının tavsiyesi üzerine Pozantı ilçesine bağlı Akçatekir Mahallesi’nde yaşayan ve kendisinden yaşça büyük olan Fatih Y. (24) adlı işsiz bir gençle tanıştı. İddiaya göre, Fatih Y., C.D.’yi esrar içmeye alıştırdı. Arkadaşlığın aşka dönüşmesi üzerine C.D., “Mehmet” (1) adını verdikleri bir erkek çocuğu dünyaya getirdi. Fatih Y.’nin iş bulamaması nedeniyle C.D. ile aralarında tartışmalar yaşandı. Birlikte yaşadığı Fatih Y.’den şiddet gördüğünü iddia eden C.D. sık sık karakolluk oldu. Polis ise anne Fatma Çelik’i arayarak kızını karakoldan almasını istedi.

ŞİDDET GÖRDÜ, YİNE HAMİLE KALDI
Anne Fatma Çelik, kızını evine götürdüğünü ancak tekrar Fatih Y.’ye döndüğünü anlattı.
Kızına sahip çıktığını söyleyen Fatma Çelik, "Kızım, Fatih’in esrar içmeye alıştırarak kendisine sahip olduğunu anlatıp özür diledi" dedi.
Kızının bebeğini dünyaya getirdikten sonra da her fırsatta evden kaçarak Fatih’in yanına gittiğini söyleyen Fatma Çelik, her defasında kızının arkasından yollara düştüğünü kaydetti. Bu sırada C.D., ikinci bebeğine hamile kaldı.

“KAPININ ÖNÜNE ÖLÜM GELECEK”
Kızı C.D.’nin, 9 Ocak’ta torunu Mehmet’i yanında bırakıp yeniden evden kaçtığını söyleyen Fatma Çelik, şöyle devam etti:
"Kızım önceki gün tekrar eve döndü. Evde çocuğunu aradı, odalarda Mehmet’i bulamadı. Ben de, sevinsin diye ’ağabeyin çocuğu gezdirmeye çıkardı’ dedim. Buna sinirlenen kızım, ’Bundan sonra Fatih de bitti, siz de bittiniz. Kapının önüne ölüm gelecek’ dedikten sonra evden ayrıldı. Kızım, kendisine bıçak çektiğimi, hakaret ettiğimi ileri sürerek polise şikayette bulundu. Eve gelen polis, beni ve torunumu polis merkezine götürdü. Kızım kendi isteğiyle çocuğuyla birlikte kadın sığınma evine yerleştirildi. Tamam kızım yanlış yaptı ama ben sırtüstü bırakmak istemiyorum, her zaman arkasındayım."

“NEREDEYSEN GEL, MEMOŞ’A ACI”
Torununun yurtta büyümesini istemediğini vurgulayan Fatma Çelik, "Ben torunumu, Memoş’umu istiyorum. Kızım lütfen ben sana bir şey yapmadım. O Memoş’a acı. Yurtta büyümesini istemiyorum yeter artık kızım. Bir şey yapmadım bugüne kadar. Arkandaydım hep, sahip çıktım artık dayanacak gücüm kalmadı. Neyim vardı neyim yoktu, torunumundur dedim. Onun için canımı feda ederim. Dövmedim, baskı yapmadım. Aylarca, yıllarca baktım. Kaçtığında da dışlamadım, sahiplendim. Babasından, ağabeyinden, her şeye göğüs gerdim. Neyse ben çekerim dedim. Kızım evine dön" diyerek gözyaşları arasında çağrıda bulundu.
Yorum Yazın