TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 34.977
  • Altın 2324.132
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Sınırda sıcak dakikalar

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırında ’Dur’ ikazına uymayan bir kişinin açılan ateş sonucu yaralı olarak yakalandığını açıkladı.
Sınırda sıcak dakikalar
İHA - Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada., Türkiye-Suriye hududunda, 2’nci Hudut Alay Komutanlığı Antakya Narlıca Ziyaret Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, dört şahsın atlara yüklü malzemeler ile Suriye’den Türkiye’ye doğru yaklaştıkları tespit edildiği kaydedildi.

Tespit edilen bu durum üzerine bölgeye, bir adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) ile Mobil Yol Kontrol Unsuru (MYKU) sevk edildiği vurgulanarak şöyle denildi:

"MYKU, şahıslara “Dur” ikazında bulunmuştur. Anılan kaçakçı şahısların, “Dur” ikazına uymamaları üzerine, havaya uyarı amaçlı ateş açılmıştır. Ancak, şahıslar Suriye’ye kaçmaya devam etmiş, şahısları durdurmak maksadıyla MYKU tarafından ateş açılmış, açılan bu ateşe rağmen gruptan üç şahıs atlarla birlikte Suriye istikametine kaçarak gözden kaybolmuştur. Grupla birlikte Suriye tarafına kaçamayan dördüncü şahıs ise açılan ateş sonucu hafif yaralanmıştır. Yaralı şahıs Antakya Devlet Hastanesine tahliye edilmiş ve bu hastanede tedavi altına alınmıştır."
Yorum Yazın