TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.078
  • Altın 2310.775
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

​Şırnak ve Silopi'de 170 terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak ve Silopi'de terör örgütü pkk mensuplarına yönelik 14 Mart'ta başlayan operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 170'e yükseldi.
​Şırnak ve Silopi'de 170 terörist etkisiz hale getirildi
Ozan Koltuk - Şırnak kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" kararlılıkla sürüyor. 

Yüzde 40'ı tamamlanan operasyon Yeşilyurt, Dicle ve Cumhuriyet mahallelerinde yoğunlaşırken, güvenlik güçleri ile teröristler arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Güvenlik güçlerinin ilerlemesini yavaşlatmak isteyen teröristler, tuzakladıkları el yapımı patlayıcıları infilak ettirerek, evlerin duvarlarında açtıkları deliklerden ateş açıyor.

Son 24 saatte 8 teröristin etkisiz hale getirildiği kent merkezindeki operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 167'ye ulaştı. 

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü il merkezine girişlere izin verilmiyor. 

Silopi'de operasyon sürüyor
Silopi'de geçen hafta düzenlenen terör saldırısının ardından güvenlik güçlerinin operasyonu sürüyor.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçede bugüne kadar 3 terörist etkisiz hale getirildi, 11 el yapımı patlayıcı imha edildi.
Yorum Yazın