TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Şizofren genç intihar girişiminde bulundu

Zonguldak'ta evinin kapısını kilitleyip balkonda kırık camla kendini öldüreceğini söyleyen şizofren genç ikna edilemeyince, polis ekipleri koçbaşı ile kapıyı kırarak genci etkisiz hale getirdi.
Şizofren genç intihar girişiminde bulundu
ZONGULDAK / İHA - Zonguldak'ta evinin kapısını kilitleyip balkonda kırık camla kendini öldüreceğini söyleyen şizofren genç ikna edilemeyince, polis ekipleri koçbaşı ile kapıyı kırarak genci etkisiz hale getirdi.

Olay, Zonguldak Yayla Mahallesi Papatya Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 8 senedir şizofren hastası olduğu söylenen edilen 31 yaşındaki Akın O. ismindeki bir genç haplarını içmediği gerekçesiyle sinir krizi geçirerek intihar girişiminde bulundu. Evin kapısını kilitleyen genç balkonda çevredekilere tehditler savurarak elindeki kırık bardakla intihar edeceğini söyledi. Olay yerine gelen itfaiye, AFAD, polis ve 112 acil servis ekipleri bir süre bekledi. 110 ekiplerinin balkon altına branda açtığı gözlenirken polis ekipleri kapının kilitli olması nedeniyle beklemeye geçti. Olay yerine gelen Aile Sosyal İl Müdürlüğünde görevli iki psikoloğun genci ikna çabaları yetersiz kaldı. Her yolu deneyen iki genç kız psikolog, hasta genç Akın A.’yı bir türlü ikna edemedi. Akın. A psikologlara, “Güzelsiniz, çok güzelsiniz fakat sizinle konuşmak istemiyorum” diyerek ikna çabalarını geri çevirdi. Bir ara psikolog kızlara Tuğba Özay’la tanışmak istediğini belirten hasta genç, kızların "Biz seni istersen Tuğba Özay’la tanıştırırız. Hadi bize kapıyı aç konuşalım. Yukarı gelelim sadece bizimle konuş. Kapıyı bize aç” şeklindeki ikna çabaları da sonuçsuz kaldı. Psikolog kızların itfaiye aracının merdivenine çıkarak ikna çabalarını sürdürmeleri de sonuç vermedi. Evin arka camının açık olduğunu öğrenen ekipler oradan girmeyi denemeleri sırasında bunu fark eden hasta Akın A. çılgına döndü. İtfaiye ve polis ekiplerine küfürler savuran genç daha sonra camı kapattı.

İkna çabalarının sonuç vermediği hasta gence polis ekipleri müdahale kararı aldı. İtfaiye ve ambulans siren sesleriyle dikkati dağıtılan gencin evinin kapısını koçbaşı ile kıran polis Akın A’yı etkisiz hale getirdi. Daha sonra ekipler tarafından ambulansa bindirilen Akın A. sakinleştirici iğne yapılarak hastaneye götürüldü.

Olay sonrası 31 yaşında olduğu öğrenilen Akın O. ismindeki gencin babası Timur Oklu çocuğunun daha önce 3 ay Bakırköy Ruh Ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde yattığını 8 senedir bu şekilde olduğunu söyledi. Oğlu için, “Neden bu şekilde yaptığını bilmiyorum. Bekârlık başına vurdu herhalde. Sürekli Tuğba Özay diye bağırıp duruyor” dedi
Yorum Yazın