TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 35.032
  • Altın 2323.877
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Sultanhisar’da tehlikeli gerginlik

Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde iki husumetli aile arasında meydana gelen kavgada 2’si polis 9 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.
Sultanhisar’da tehlikeli gerginlik
İHA - Aralarında geçtiğimiz 2013 Eylül ayında meydana gelen bıçaklı kavgaya dayanan husumet bulunan doğu kökenli iki ailenin şehir meydanındaki kavgasında taraflardan birinin Polis Karakoluna sığınmasıyla başlayan gerginlik, diğer tarafın karakol basmaya kalkması ile hat safhaya ulaştı. Meydana gelen olaylarda içlerinde polis memuru da bulunan 9 kişi yaralanırken, olay yerine Aydın, Köşk ve Nazilli’den çok sayıda polis, çevik kuvvet ve özel harekat ekibi gelerek güvenlik önlemi aldı.

Edinilen bilgiye göre olay 23.00 sıralarında Sultanhisar ilçesinin merkezinde meydana geldi. Emniyete 30 metre uzaklıkta gelişen olayda bıçak ve sopalar kullanılırken, kavga sırasında taraflardan Ramazan Çetin, Muhammet Çetin, Nihat Çetin ve Erkan Çetin’in Sultanhisar İlçe Emniyet Karakoluna sığınması ile gerginlik hat safhaya ulaştı. İlçe halkının da meydana akın etmesi ile iki yüze yakın vatandaşın meydanda toplanması üzerine takviye ekipler istendi. İçlerinden 15-20 kişilik bir grubun kavganın etkisi ile karakola sığınan yaralıları adeta baskın yaparak almak istemesi ise polisin müdahalesi ile engellenirken, olay sırasında ise iki polisin elinde oluşan kesikler nedeniyle yaralandığı öğrenildi. Öte yandan araya girmeye çalışan M.Sait Tarhan isimli bir vatandaşında cam kesiği ile yaralandığı olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi.

KAYMAKAM OLAY YERİNE GELEREK BİLGİ ALDI
Yaşanan olayların ardından karakola gelerek bilgi alan Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ise güvenlik güçlerinin koordinasyonunu sağladı. Yaşanan gerginlik nedeniyle 20 Özel Harekât Polisi, 20 Çevik Kuvvet Polisi, 20 Sultanhisar Jandarma Personeli ile Nazilli ve Köşk ilçelerinden de 20’ye yakın polis de ilçeye gelerek güvenlik önemlerine katkı sağladı. Kalabalığın görüşülerek dağıtılmasının ardından ise 5 ekip otosu ilçe genelinde asayiş turu atarak güvenlik önlemi aldı. Karakol bahçesinde ise özel hareket ve çevik kuvvet polisleri çıkacak herhangi bir olaya karşı hazır bulundu.

İKİ ÇOCUĞUN KAVGASI HUSUMET DOĞURDU
8 Eylül 2013 tarihinde doğu kökenli olduğu öğrenilen iki çocuğun oyun parkında yaptığı kavgaya ailelerinde katılması ile olaylar büyümüş meydana gelen kavgada ise bir kişi bıçaklanarak yaralanmıştı. Yaşanan olayda 7 kişi gözaltına alınarak adliyeye sevk edilmiş ve mahkemelerinin halen devam ettiği öğrenildi. Bugün ise iki aile gençlerinin ilçe merkezinde karşı karşıya gelmesi ile başlayan olaylarda sözlü tartışma biranda alevlenerek kavgaya dönüştü. Kavgada Erhan Yasan, Ersan Yasan, M. Sait Tarhan, Ramazan Çetin, Muhammet Çetin, Nihat Çetin ve Erkan Çetin ile ismi öğrenilemeyen iki polis memuru yaralandı. Polis memurları hastaneye tedavi amacıyla gitmezken diğer yaralılar ise Polis otosu ve 112 Acil Servis Ambulansları ile Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu ifade edilirken, yaklaşık 2 saat sonra ise ifadeleri alınmak üzere taburcu edildi.

HDP BÜYÜKŞEHİR ADAYI İLÇEYE GELDİ
Yaşanan gerginliği haber alır almaz ilçeye gelen HDP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Raif Kanat ise emniyet yetkilileri ve Kaymakam Ertürkmen’den bilgi aldı. Yaşanan olayın gece yapılacak konuşmalar ile sona erdirmek istediklerini ifade eden Başkan Adayı Kanat; “2 çocuk arasındaki önemsiz bir kavgadır. Çok önemli bir olay değildir olayı aileleriyle görüşerek çözmek istiyoruz. Büyük bir mevzu yok. Yüz kızartıcı bir suç yok. Kin yok, nefret yok. Çocuk kavgasıdır ve önemli değildir. Tedbirler alınmıştır, bu sorun bu akşam çözülecek” dedi.
Yorum Yazın