TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Sürücünün aracıyla köpeği ezmesine tepkiler sürüyor

Antalya Sokak Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (ASKODER) Başkanı Mehmet Orhan, aracını üzerine sürdüğü sokak köpeklerinden birinin ölümüne neden olan sürücüye kesilen para cezasına ilişkin, Mevcut kanunlarda hayvanlar yeterince korunmuyor. Hayvanlara zarar verenlere hapis cezasının getirilmesini istiyoruz dedi.
Sürücünün aracıyla köpeği ezmesine tepkiler sürüyor
AA - Olay yerinde gazetecilere açıklama yapan Orhan, köpeği ezen sürücünün, emniyetteki ifadesinin ardından Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet ve trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktan işlem gerçekleştirilerek serbest bırakıldığını anımsattı.

Orhan, "Dernek olarak köpeği ezen kişiden şikayetçi olduk. Kanunlarımızda öyle bir boşluk var ki önümüzdeki günlerde şikayetimiz üzerine yargı karşısına çıksa bile 300 ile 500 lira arasında para cezası verilecek. Mevcut kanunlarda hayvanlar yeterince korunmuyor. Hayvanlara zarar verenlere hapis cezasının getirilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Olay yeri yakınında iş yeri bulunan Mustafa Günay da aracın köpeği ezmesi ile çevredeki esnafın sesleri duyarak olay yerine gelmesi üzerine durumdan haberdar olduklarını anlattı.

Neler olduğunu anlamak için güvenlik kamerası kayıtlarını kontrol ettiklerini belirten Günay, kayıtlarda bir sürücünün aracını köpeklerin üzerine sürdüğünü gördüklerini söyledi.

Günay, sokak hayvanlarının korunması gerektiğini dile getirerek, insanların hayvanlara karşı duyarlı olmaları için güvenlik kamerası görüntülerini paylaştıklarını kaydetti.

Güvenlik kamerası kayıtlarında sürücü E.K'nin aracını yol kenarındaki köpeklerin üzerine sürdüğü ve köpeklerden birinin ezildiği görülüyor.

Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, olayın basına yansımasının ardından E.K. hakkında Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet ve trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktan işlem yapıldığı bildirilmişti.
Yorum Yazın