TİC Holding Header
  • USD 32.354
  • EUR 35.154
  • Altın 2307.984
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Sütten kesme vahşetine müebbet

Kayseri'de 2 yaşındaki Adem'i sütten kesilsin diye işkenceyle öldüren anne ve sevgilisi ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edildi
Sütten kesme vahşetine müebbet
Fatma Güler - Sabahın haberine göre: Kayseri'de 2 yaşındaki oğlu Adem Avşar'ı sütten kesmek için işkenceyle öldüren anne Makbule Avşar ile sevgilisi Kemal Doğansoy'a, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

25 Haziran'da meydana gelen olayda, evde bayıldığı iddia edilen 2 yaşındaki Adem Avşar, kaldırıldığı Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde hayatını kaybetmişti. Doktorların vücudundaki morluklar nedeniyle ölümünü şüpheli bulduğu küçük çocuğun otopsisinde bağırsağının koptuğu ve iç kanama geçirdiği belirlendi.

Küçük çocuğun sol kolunda ısırık izi, vücudunun birçok bölgesinde 15'ten fazla darp izine rastlandı. İşkence edilerek öldürüldüğü tespit edilen küçük çocuğun annesi Makbule Avşar ile 3 aydır birlikte yaşadığı sevgilisi Kemal Doğansoy gözaltına alındı.

Anne ve sevgilisi hakkında, "Yakın akrabayı öldürme, kendini savunamayacak çocuğu öldürme ve kasten adam öldürme" suçundan açılan davanın ikinci duruşması geçen hafta yapıldı. Makbule Avşar'ın cezai ehliyetinin yerinde olduğu belirlendi.

Son sözleri sorulan anne, "Sevgilim çocuk sahibi olmak istiyordu. Oğlum o sıralar hala emiyordu. Hamile kalabilmem için oğlumun sütten kesilmesi gerekiyordu. O gün Kemal beni ekmek almaya gönderdi. Geldiğimde oğlum baygın haldeydi. Anne olarak ben böyle bir şeyi yapamam. Ben sadece ona sütten kesilmesi için hafi hafif başına vurmasını söyledim, şikâyetçiyim" dedi.

Diğer sanık Doğansoy ise anneyi suçladı. Mahkeme, iki sanığı da ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm etti. Sanıklar hakkında hiçbir indirim maddesi de uygulanmadı.
Yorum Yazın