TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Telefon dolandırıcılarının tuzağına düşen kadın, o anları gözyaşlarıyla anlattı

Bursa’da telefon dolandırıcılarının tuzağına düşen ve bütün altınlarını çöp kutusunun yanına koyan kadın, o anları gözyaşlarıyla anlattı.
Telefon dolandırıcılarının tuzağına düşen kadın, o anları gözyaşlarıyla anlattı
BURSA / İHA - “Allah kimseyi onların kucağına düşürmesin” diyerek ağlayan kadın, "yaşıyor olmasına" şükrettiğini sadece tüm birikimlerinin gittiğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre olay, dün öğle saatlerinde merkez Osmangazi ilçesi İbrahimpaşa Mahallesi üzerinde meydana geldi. Çalan ev telefonunu açan 47 yaşındaki A.E., kendisini polis olarak tanıtan kişiyle konuşmaya başladı. Söz polisin ‘Telefonunuz dinleniyor. Adınıza yüksek telefon faturaları geliyor mu? Kredi kartı kullanıyor musunuz?’ şeklinde sorularla A.E.’den bilgi almaya çalıştı. Ardından ev telefonu açık bırakmasını isteyen kadını cep telefonundan arayan sözde polis işe koyuldu.

Kadından bankadaki tüm parayı çekip, evdeki altınları da bozdurmasını isteyen dolandırıcı, paraları bir poşete koyup, Cinayet Bürosu’nun karşısındaki çöpe bırakmasını istedi. Kocası A.E.’nin yanında olduğunu söyleyen sözde polisin yaklaşık 10 bin liralık parayı alma anı çevredeki güvenlik kameralarına takıldı. Telefonunu kapatıp evinin yolunu tutan A.E. karşısında kocasını görünce dolandırıldığını anladı.

Olayla alakalı soruşturma başlatan polis, şüpheli C.K.’yı kısa sürede yakaladı.

Zanlının paraları Şanlıurfa’daki bir kişinin hesabına havale ettiği belirlendi. Şüpheli sevk edildiği adli makamlarca tutuklanırken, olayın şokunu halen üzerinden atamadığı gözlenen müşteki A.E. yaşadıkları o anları İHA muhabirine gözyaşlarıyla anlattı.

Eşinin işe gittikten sonra çalan ev telefonunu açtığını söyleyen A.E., “Karşımdaki kişi kendisinin polis olduğunu söyledi. Arkadan telsiz sesleri geliyordu. Öyle dediler, böyle dediler, beni kandırdılar. Telefonlarımızın dinlendiğini söylediler. Ev telefonuma yüksek miktarda fatura geleceğini anlattı. Kredi kartımın olup olmadığını sordu. Ben de eşimin de kendimin de kredi kartı kullanmadığımızı söyledim. Bunun üzerine "bankadaki hesabınızdan paralarınızı çekiyorlar" dediler. Hemen evdeki altınları alıp kapalı çarşıdaki iyi ayrı kuyumcuda bozdurmamı istedi. Evdeki 200 lirayı alıp tarif ettikleri kuyumcuda altınları bozdurdum. Telefonum sürekli açıktı. Bir köşede paraları bir poşete koymamı istediler. Ben de söylediklerinin hepsini yaptım. Bana gideceğim yolları bile onlar tarif etti. "Paraları bir poşete koyup bıçakçılar çarşısının olduğu yerdeki çöp bidonuna bırakın" dediler. Hatta orada yürürken çöp bidonunu geçtiğimi geri dönmem gerektiğini söylediler. Orada koyun arkanıza bakmadan dediler. Ben eve gelene kadar konuştum. Kapıda eşimi görünce de dolandırıldığımı anladım. Onu görünce rahatladım Ama iş işten geçmişti” diye konuştu.

Her gün televizyonlarda benzer telefon dolandırıcılığı haberlerini duyduklarını söyleyen A.E., “Hakikaten insanı resmen uyutuyorlar. Allah kimsenin başına böyle bir şey vermesin. Çok şükür sağlım yerinde, her şeyimin yerinde. Eşime bir şey yapmadılar. Allah bana eşimi bağışladı çok şükür. Allah onun acısını bana göstermesin” diyerek gözyaşı döktü.

A.E. dolandırıldığı paralarına bir an önce kavuşmak istediğini sözlerine ekledi.
Yorum Yazın