TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Tüccarlardan, erdemir'in fiyat politikalarına, tabutlu protesto

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası’nın, Ereğli’deki tüccara uyguladığı fiyat politikaları bir grup tarafından protesto edildi.
Tüccarlardan, erdemir'in fiyat politikalarına, tabutlu protesto
ZONGULDAK / İHA - Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları ile çalışan tüccar, nakliyeci ve sanayiciler, Ataşehir’de bulunan Erdemir Grubu binasının önünde gelerek, tücarra uyguladığı fiyat politikalarını protesto etti. “Ortalama fiyat dediniz ortadan kayboldunuz” yazılı pankart taşıyan grup sloganlar attı. Ereğli karnesi hazırlayan grup, basın açıklamalarının ardından yanlarında getirdikleri tabutu ve ellerindeki pankartları Erdemir Grubu’nun bahçesine attı.

Burada bir açıklama yapan Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Niyazi Özcan, Ereğli’de yaşanan iflasları protesto ettiklerini belirterek, “Öncelikle buradaki eylemimizin nedeni 2006 yılında özelleştirilen Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’nın devredilmesinden sonra Ereğli’de tüccarın yaşadığı çöküntü ve iflaslardır. Ereğli’de 25 yılda toplam 11 sac tüccarı işini bırakmış iflas etmişken, 2006 yılından geldiğimiz güne kadar 600 tüccar iflas etti” dedi.

Yaşanan durumun Erdemir Yönetim Kurulu’nun keyfi davranışlarından kaynaklandığını ileri süren Özcan “Ereğli’deki tüccara uyguladığı fiyat politikalarının dışında başka müşterilere daha farklı politika izlediler. Ortak fiyat politikası dediler ortadan kayboldular” şeklinde konuştu.

Eylem yapan tüccarlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Yorum Yazın