TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Üniversitede nevruz gerginliği

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde AİBÜ Nevruz Bayramı’nı izinsiz kutlamak isteyen bir grup öğrenci ile üniversite yönetimi ve polis arasında gerginlik yaşandı.
Üniversitede nevruz gerginliği
Ali Sürüm - Çok sayıda çevik kuvvet ekibi ve TOMA’nın hazır bekletildiği gösteride öğrenciler kendilerine verilen 3 dakikalık süre sonrasında dağıldı. 

AİBÜ Gölköy Kampüsü’nde toplanan yaklaşık 50 kişilik öğrenci grubu, Kürtçe sloganlar atarak aktivite merkezinin önünde toplandı. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde, çok sayıda çevik kuvvet ekibi ve TOMA hazır bekletildi. AİBÜ yönetimi öğrencilere sadece basın açıklaması yaparak dağılmaları yönünde izin verdi.

Öğrenci grubu halay çekmeye başlayınca polis ekipleri tarafından uyarıldı. 3 dakika süre verilen öğrencilerden bazıları polis ve üniversite yetkilileriyle tartıştı. Eylemlerine devam edeceklerini ifade eden öğrenciler tekrar tekrar uyarıldı. Polis megafonla gruptan olmayan öğrencilerin bölgeden uzaklaşmalarını istedi. Öğrenciler 3 dakikalık sürenin dolmasının ardından halay çekmeyi bırakarak eylemlerine son verdi.
Polis ekipleri ve TOMA eylemin bitmesinin ardından üniversite kampüsünden ayrıldı. 
Yorum Yazın