TİC Holding Header
  • USD 32.408
  • EUR 35.53
  • Altın 2325.597
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Uzman çavuşun namus cinayeti, 2 ölü

Adana’nın Kozan ilçesinde yıllık iznini geçirmek için memleketine gelen uzman çavuş, 15 gün önce evlenen kız kardeşi ile sevgilisi olduğu ileri sürülen kişiyi beylik tabancasıyla vurarak öldürdü.
Uzman çavuşun namus cinayeti, 2 ölü
ADANA / İHA - Edinilen bilgiye göre, olay, gece yarısı Tufanpaşa Mahallesi, Saimbeyli Caddesi üzerinde meydana geldi.

Şırnak’ta görevli Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Ş. (24) 15 gün önce kız kardeşi Eda Şahin’in (18) düğünü için yıllık iznini geçirmek geldiği memleketinde rapor alarak iznini uzattı. Süleyman Ş., gece geç saatlerde kız kardeşini evinden alarak otomobili ile gezmeye çıktı. Kız kardeşinin erkek arkadaşı Yusuf Yaşar’ın (22) da gelmesini isteyen ağabey Süleyman Ş., otomobilde bir süre konuştuktan sonra aralarında tartışma çıktı. Bu sırada Yusuf Yaşar otomobilden inerek yaya olarak kaçmaya başladı. Süleyman Ş. otomobili ile takip ettiği Yusuf Yaşar’ı yanında taşıdığı beylik tabancasıyla ateş ederek vurdu.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre 4-5 el ateş edildiği öğrenilen olayda Yusuf Yaşar kanlar içinde yere yığıldı. Süleyman Ş. olay yerinden birkaç yüz metre ileride Leylak Sokak üzerinde otomobili durdurarak kız kardeşi Eda Şahin’e de 3-4 el ateş etti. Eda Şahin olay yerinde hayatını kaybederken diğer yaralı Yusuf Yaşar olay yerine çağrılan ambulans ile Kozan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşar ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olayın olduğu her iki yerde de polis uzun namlulu silahlarla çevre güvenliği alırken genç kadının cesedi cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından hastane morguna kaldırıldı.

Cinayet zanlısı Uzman Çavuş Süleyman Ş.’nin ise olaydan sonra Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek nöbet tutan polise, “Ben cinayet işledim bu da silahım” diyerek teslim olduğu öğrenildi.

Eda Şahin ile Yusuf Yaşar’ın cenazeleri otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Yorum Yazın