TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Vatan Partililerden Alman meclisine uyarı

Vatan Partisi Antalya İl Başkanlığı ve bir grup partili, Alman meclisinde Sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili bir maddenin görüşüleceğini öne sürerek, meclisin bu konuda yetkisi olmadığını savundu.
 Vatan Partililerden Alman meclisine uyarı
Sultan Gedik - Vatan Partisi Antalya İl Başkanlığı, Alman Federal Meclisi'nin 2 Haziran tarihinde gerçekleştireceği meclis oturumunda Sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili bir maddenin görüşüleceğini iddia ederek tepki gösterdi.

İl Başkan Vekili Ekin Akgün ve bir grup partili yaya trafiğinin yoğun olduğu Kazım Özalp Caddesi'nde bir araya gelerek açıklama yaptı. Almanya'da iktidar ve muhalefet partilerin sözde soykırımın hatırlanması için ortak bir önerge verdiklerini ifade eden Akgün, Almanya'nın sözde soykırım ile ilgili karar vermeye yetkili olmadığını söyledi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin soykırımın olmadığına dair kararının olduğunu da hatırlatan Akgün, "Buradan Almaya meclisini ve milletvekillerini uyarıyoruz. Hukuka saygılı olun ve AİHM kararına uyun. Türkiye ve Almanya geçmişte düşman olup karşı karşıya gelmemiştir. Alman meclisinin bu dostluğun düşmanlığa dönüşmesine izin vermeyeceklerini umuyoruz" dedi.
Yorum Yazın