TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.028
  • Altın 2324.57
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Vatandaşın memnuniyetini esas alan bir politika izliyoruz

İçişleri Bakanı Ala, terör olaylarının arkasında devletin olduğu iddialarının eskimiş bir propaganda olduğunu belirterek, Vatandaşın memnuniyetini esas alan bir politika izliyoruz dedi.
Vatandaşın memnuniyetini esas alan bir politika izliyoruz
Ozan Koltuk - AA - İçişleri Bakanı Efkan Ala, AA'ya gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"HDP'li TBMM Başkanvekili Pervin Buldan'ın Twitter hesabından yaptığı, 'Bırakıp gitmeyeceksin. Terk etmeyeceksin. Bir gün geri dönmek istersen yüz bulamayabilirsin" açıklaması sorulan Ala, Buldan'ın öğretmenlere yönelik bu tehdidi izole edecek, ortadan kaldıracak yeni bir açıklama yapması gerektiğini söyledi.

Milletvekilleri de dahil herkesin en önemli görevlerinden birinin, çocukların iyi bir eğitim almasını sağlamak olduğunu belirten Ala, "Bu eğitimi kim verecek, öğretmenler. Öğretmenlerimizin huzurunu, güvenliğini sağlamazsak, onları oralarda görev yapacak motivasyonla desteklemezsek, hatta bunun tersini yaparsak, doğrudan hem öğretmenlerimize hem çocuklarımıza en büyük kötülüğü yapmış oluruz. Onun için bence silmiş olması iyi bir şeydir ama daha doğru olan onu giderici açıklama yapmaktır. Çünkü eğer kendisi yazdıysa gerçekten bu büyük bir sorundur" diye konuştu.

"Devletin sivillere zarar verdiği" iddiası
"Doğu ve Güneydoğu'da terör olaylarının devlet tarafından yapıldığı ve devletin sivillere zarar verdiği" yönündeki iddiaların anımsatılması üzerine Ala, bunun eskimiş bir propaganda olduğunu dile getirdi.

İddiaların tam tersi durumun yaşandığına dikkati çeken Ala, şöyle devam etti:
"Tam tersi oluyor. Biz hep şunu söyledik; Devlet vatandaşa kaliteli hizmet etmek zorunda, hizmetini yapacak, onun huzur ve güvenliğini sağlayacak. Bunu yaparken yanlış veya eksik yapan da devletin yine kendi içindeki kurumları tarafından soruşturulacak ve gereği yapılacak. Bugüne kadar vatandaşımıza kötü davranmış, yanlış yapmış da bizim tarafımızdan korunmuş bir tek örnek gösterilemez. Belki bize intikal etmemiş olanlar olabilir ama intikal ettiğinde derhal soruşturma açar ve gereğini yaparız. Çünkü biz vatandaşın memnuniyetini esas alan bir politika izliyoruz. Biz vatandaşın huzurunu sağlamak için buradayız. Oradaki memur da onun için orada.

Memur hata yapıyorsa bizim işimiz onu korumak değil, onun gereğini yapmak. Bunu neden yapmayalım, hangi mantıkla, neden yapmayacağız? Eğer bir şey varsa, kim olursa olsun, bir yanlış yapan varsa söylenir, başvuruda bulunur, derhal inceleme yapılır, soruşturma yapılır ve gereği yapılır."

 
Yorum Yazın