TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Virüs salgınına rağmen kumar masası kurdular

Fatih’te Korona virüs (Covid-19) nedeniyle alınan tedbirleri ihlal eden ve bir araya gelerek kumar oynayan kişilere baskın düzenledi. Kuralları ihlal eden işletme sahibine polis güçleri tarafından ceza kesildi. Virüs önlemlerini hiçe sayıp kumar oynayanlara operasyon kamerada.
Alınan bilgilere göre, Fatih İlçe Müdürlüğü görevlileri, Covid- 19 tedbirleri kapsamında sürdürülen denetimlerde Mesihpaşa Mahallesinde bulunan bir binanın 4. Katında “Sanal Tombala” olarak adlandırılan kumar oynatıldığı yönünde bilgi edindi. Alınan ihbarı değerlendiren ilçe polisi, söz konusu adrese gece saat 02.30 sıralarında baskın düzenledi. Yapılan denetimlerde, ruhsat belgesi bulunmayan iş yerinde 15 adet bilgisayar bulunduğu ve ekranlarda bir site üzerinden sanal tombala oynatıldığı tespit edildi. Baskın yapılan iş yerinin yan odasında yapılan incelemelerde ise bir masa üzerindeki 500 TL para, 104 adet iskambil kağıdı ve oyun pullarına el konuldu.
Korona virüs nedeniyle alınan tedbirleri ihlal ederek yasa dışı kumar oynatan iş yeri sahibi Reşit U. (35) adlı kişiye ise “1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununa Muhalefet” suçundan idari işlem, “Kumar Oynamak İçin Yer ve İmkan Sağlama” suçundan adliyeye sevk edildi. Şüpheli Reşit U., aynı gün sevk edildiği adli makamlarca serbest bırakıldı.