TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptıran çete çökertildi

Adana'da, ahlak polisi, iş vaadiyle yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdığı ileri sürülen 2'si yabancı, 1'i uzman çavuşluktan atılma 8 kişiyi yakalarken, 3 kadını fuhuş ağından kurtardı.
Yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptıran çete çökertildi
Ozan Koltuk - Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekiplerince yabancı uyruklu kadınları iş vaadiyle Türkiye'ye getiren bir çete olduğu ve kadınları zorla fuhuş yaptırdığı ihbarını aldı.

Harekete geçen polis iddiaya göre Seyhan ilçesinde iki emlak şirketinin bazı çalışanlarının ellerinde bulunan daireleri günlük ve saatlik olarak bu fuhuş çetesine kiraladıklarını belirledi.

Bu tespit üzerine polis, yaptığı çalışmada takibe alınan Azerbaycanlı Habbat B. (42), Kırgızistanlı Aysulu B. (35)'nin iş bulma vaadiyle kendi ülkelerinden Türkiye'ye getirdikleri kadınların pasaportlarına el koydukları ve zorla fuhuş yaptırdıklarını tespit etti.

Emlak şirketi çalışanlarının da çetenin tuzağa düşürdüğü kadınlara ellerindeki daireleri günlük ve saatlik olarak kiraya verip yer temin ettiklerini ortaya çıkaran polis, iki aylık çalışmayı tamamlayarak harekete geçti.

Müşteri görünümündeki polis, fuhuş şebekesi ile bağlantı kurdu. Yabancı uyruklu kadınlarla birlikte olmak istediklerini söyleyen polis, 3 kadın için 800 liraya anlaşma yaptı. Buluşma noktası olarak bildirilen eve giden ekipler, Azerbaycanlı R.O. (30), M.H. (38) ve Kırgızistanlı Z.T.'yi (27) fuhuşa düşmekten kurtardı.

Fuhuş batağına vatandaşı Habbat B. yüzünden düştüğünü anlatan R.O., "Habbat ile sosyal medya üzerinden tanıştık. İki çocuğuma bakmak zorundaydım. Beni Türkiye'ye davet etti, iş bulabileceğini söyledi. Ben de geldim, pasaportuma el koydular. Fuhuşa zorladılar" diye ifade verdi.

SEKİZ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Kadınları pazarlayan Habbat B., Aysulu B. ile fuhuş şebekesi liderleri Ali T. (36), uzman çavuşluktan atılan Yakup Ö. (47), emlak komisyoncuları Şadi K. (37), Cengiz D. (38), taksici Ömer A. (60) ve Nurcan V. (37)'de gözaltına alındı. Sekiz kişi, 'İnsan ticareti yapmak, çıkar amaçlı fuhuş şebekesi kurmak ve fuhuş için yer temin etmek' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Kendilerine zorla fuhuş yaptırıldığını ileri süren 3 kadın sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.
Yorum Yazın