TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 35.06
  • Altın 2325.486
  • BIST 100 9129.19
  • Asayiş

Yılmaz Güney’in mirası için açılan dava dosyası bilirkişiye gönderildi

Yılmaz Güney’in çocuklarından Güney Pütün’ün Güney Filmcilik şirketinin yönetim kurulu toplantılarında adına sahte imza atıldığı iddiasıyla üvey annesi hakkında açtığı davada mahkeme,
Yılmaz Güney’in mirası için açılan dava dosyası bilirkişiye gönderildi
Fatoş Güney’in imza sirkülerinin bilirkişiye gönderilmesine karar verdi.

İSTANBUL / İHA - Türk Sineması’nda “Çirkin Kral” olarak tanınan Yılmaz Güney’in (Pütün) Birten Ünal’dan olan kızı Güney Pütün, Güney Filmcilik şirketinin yönetim kurulu toplantılarında adına sahte imza atıldığı iddiasıyla üvey annesi Jale Fatma Pütün (Fatoş Güney) hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu üzerine Fatoş Güney hakkında “resmi belgede sahtecilik ve şirket veya kooperatif hakkında yanlış bilgi vermek” suçlarından 3 yıldan 14 yıla kadar hapis istemiyle açılan davaya devam edildi.

İstanbul 50’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya müşteki Güney Pütün katılmazken sanık Fatoş Güney hazır bulundu.

Duruşmada ifade veren Fatoş Güney, sahte imza atma iddialarını yalanladı.

Güney Pütün’ün yurt dışında olduğu için şirketin Genel Kurul toplantılarında imzalarının atıldığını belirten Fatoş Güney “ Güney Pütün yerine imzayı atan kişi ben değilim. Bana mahkemece gösterilen imza benim değil. Genel kurula hazırlıklar Mali Müşavirlik Bürosunda yapılıyordu. Ben teknik işlemleri bilmem. Güney Pütün’ün yerine imza atmadığım gibi toplantıların üzerinden çok uzun zaman geçtiğinden kimin imza attığını hatırlamıyorum” dedi.

Mahkeme, genel kurul toplantılarında Güney Pütün’ün yerine atılan imzalar ile sanık Fatoş Güney’in imzalarının bilirkişi tarafından incelenmesine karar verdi. Fatoş Güney’in imza örneklerini alan mahkeme ayrıca Güney’in banka ve noterlerde bulunan imza örneklerinin de istenerek dosyanın grafolog bilirkişiye gönderilmesine karar verdi.
Yorum Yazın