TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Asayiş

Yunan zulmü: 1 göçmen öldü, 108 göçmen kurtarıldı

Yunanistan unsurlarının kötü muamelesi ile 1 kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğu düzensiz göçmenler Meriç Nehrinde Mehmetçik tarafından kurtarıldı.
Yunan zulmü: 1 göçmen öldü, 108 göçmen kurtarıldı
İHA - Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Yunan unsurları tarafından 1 düzensiz göçmenin öldürüldüğü ve 108 göçmenin Meriç Nehri üzerinde Edirne sınırına itilen göçmenleri görüntülerini sosyal medya hesabında paylaştı.

Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, “Edirne sınırında devriye göreve yapan Mehmetçiklerimiz, 12 Ağustos’ta aralarında bir erkek cesedinin de bulunduğu 108 düzensiz göçmene ulaştı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrollerinin yapılması için hastaneye sevk edilirken hayatını kaybeden göçmenin naaşı ise otopsi işlemleri için Edirne Adli Tıp Kurumuna teslim edildi” denildi. Göçmenlerle yapılan mülakatta ölen kişinin Yunan askerlerinin darbesi sonucu kafasını yere çarparak hayatını kaybettiği belirlendi. Göçmenler dört gün boyunca aç ve susuz bırakıldıklarını, paralarına, telefonlarına ve yanlarındaki her şeye el konulduğunu, sınır dışı edilmeye zorlandıkları esnada kötü muameleyi maruz kaldıklarını anlattı.

Yakalandıkları günden itibaren hapishanede tutulduklarını söyleyen göçmenler, Yunan birliklerinin elinde aynı durumda yüzlerce kişinin hâlen yaşam mücadelesi verdiğini belirtti.
Yorum Yazın