TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

ABD Temsilciler Meclisi'nin oturumu güvenlik tehdidi gerekçesiyle iptal edildi

ABD Temsilciler Meclisi, 6 Ocak'ta baskın gerçekleştirilen Kongre binasına yönelik yeni bir tehdit nedeniyle bugünkü oturumunu iptal etti.
ABD Temsilciler Meclisi'nin oturumu güvenlik tehdidi gerekçesiyle iptal edildi
İHA - ABD'de Kongre binasına yönelik yapılan tehdit uyarısı, Temsilciler Meclisi'nin bugünkü oturumunun iptal edilmesine yol açtı.

ABD Kongre Binası Polisi, adı açıklanmayan bir milis grubunun Kongre binasını işgal edebileceği yönünde istihbarat alınmasının ardından güvenlik uyarısı yaptı. Açıklamada, "ABD Kongre Binası Polis Departmanı, Kongre üyelerine, Kongre binasına yönelik olası tehditlerin farkında ve buna hazırlıklı" denildi. Polisin yerel, eyalet ve federal kurumlarla birlikte Kongre binasına yönelik herhangi bir tehdidi durdurmak için birlikte çalıştığı belirtilerek, "İstihbaratı ciddiye alıyoruz" ifadelerini kullanıldı. ABD Temsilciler Meclisi ve Senato'nun bulunduğu Capitol'de güvenlik önlemlerinin arttırıldığı kaydedildi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1.9 trilyon Dolarlık koronavirüs önlem paketi oylamasına ilişkin Senato'daki oturumun bugün yapılması bekleniyor.
Yorum Yazın