TİC Holding Header
  • USD 32.381
  • EUR 35.044
  • Altın 2282.879
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

ABD'de iç ve dış hat uçuşlarında 'Galaxy Note 7' yasağı

Bataryası alev aldığı tespit edilen Samsung'un Galaxy Note 7 model akıllı telefonları ABD girişli, çıkışlı ya da ülke içindeki uçuşlara sokulamayacak, bu cihazlar kargo olarak da taşınamayacak.
ABD'de iç ve dış hat uçuşlarında 'Galaxy Note 7' yasağı
AA - Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Samsung Galaxy Note 7'ye sahip olan kişilerin, bu cihazlarını ABD girişli, çıkışlı ya da ülke içindeki uçuşlara üstlerinde, kabin veya normal bagajlarında sokamayacakları bildirildi.

Yasağın tüm Samsung Galaxy Note 7 modellerini kapsadığı duyurulan açıklamada, "Söz konusu cihazlar, kargo olarak da taşınamaz. Yasak, 15 Ekim Cumartesi günü Doğu Standart Saati ile 12.00'de yürürlüğe girecektir." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, yasağı delmeye çalışan yolcuların cihazlarına el konulacağı ve para cezasına çarptırılacağı vurgulandı.

Ayrıca açıklamada, telefonların bagajlara saklanması halinde tehlikenin artması nedeniyle bunu yapan yolcular haklarında yasal işlem başlatılacağı uyarısına da yer verildi.

ABD Ulaştırma Bakanı Anthony Foxx ise yasağa ilişkin, "Bu cihazların uçaklara alınmasını yasaklamanın bazı yolcuları zor duruma sokabileceğini kabul ediyoruz ancak uçaktaki herkesin güvenliğine öncelik vermek zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.
Yorum Yazın