• Dünya

ABD'de tatbikat yapan Alman askerleri 'terörist' sanılarak FBI'a ihbar edildi

ABD'nin Arizona eyaletinde tatbikat yapan Almanya silahlı kuvvetleri Bundeswehr askerleri, gittikleri hastanede görevliler tarafından FBI'a ihbar edildi.
ABD'de tatbikat yapan Alman askerleri 'terörist' sanılarak FBI'a ihbar edildi
Bölgede paraşüt antrenmanı yapan iki Alman askerinin Kovid-19'a yakalanma korkusuyla hastaneye gittiği, gittikleri hastanede bulunan yetkililer tarafından 'terörist' olarak FBI'a ihbar edildikleri bildirildi.

​Alman medyasının paylaştığı habere göre, Alman askerlerden tedirgin olan hastane görevlilerinin, askerlerin kimliklerini istediği, askerlerin de kendilerine NATO askeri kimliğini gösterdiği söylendi.

Hastane görevlilerinin yaptığı ihbarda, iki Alman asker için 'hastaneye düzenleyecekleri saldırı öncesinde keşif yapan teröristler' nitelemesinde bulunulmuş.

FBI yetkilileri daha sonra bilgi almak amacıyla Alman Büyükelçiliği ile temasa geçti. Ancak büyükelçilik personeli, 'gizlilik' gerekçesiyle askeri tatbikatlar hakkında bilgi vermediklerini belirterek konu hakkında açıklamada bulunmadı. FBI'ın Almanya hükümeti ve bölgedeki askeri yetkililer ile gerçekleştirdiği birkaç telefon görüşmesinin ardından konunun çözüme kavuşturulduğu belirtildi.
Yorum Yazın