TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

ABD'de Uygur bölgesinden gelen ürünlere ithalat yasağı

ABD Başkanı Joe Biden tarafından 23 Aralık 2021’de imzalanan Uygur Zorla Çalıştırmayı Önleme Yasası (UFLPA) bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Yasayla, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde üretilen ticari ürünlerin ABD’ye ithalatına yasak getirildi.
ABD'de Uygur bölgesinden gelen ürünlere ithalat yasağı
ABD sınır yetkilileri başta olmak üzere güvenlik güçlerine Sincan Özerk Bölgesi’nden gelen malları engelleme veya el koyma konusunda daha fazla yetki veren UFLPA yasası, bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Yasa’da, bu bölgede üretildiği ifade edilen domates, polisilikon ve pamuk ‘uygulama için yüksek öncelik’ olarak belirlendi ve bu bölgeden mal ithal eden şirketlerin köle emeğiyle hiçbir bileşenin üretilmediğine dair ‘açık ve ikna edici kanıtlar’ sağlaması gerekli olduğu vurgulandı. Gerekli belgeleri veya kanıtları sağlamayan şirketin ürünlerine sınır polisi tarafından el konulacağı ifade edildi.

Yasa kapsamında ABD'ye ihracat yapan herhangi bir İngiliz veya Avrupa Birliği moda markası da buna tabi olacak ve ithal edilen ürün için yeterli sertifika veya tedarik zinciri ayrıntılarının sağlanmaması durumunda 250.000 ABD Dolarına kadar para cezasının söz konusu olacağı belirtildi.
Yorum Yazın