TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

ABD'de 'Uzay Kuvveti'nin maliyeti 12,9 milyar dolara ulaşacak

ABD'de Uzay Kuvvetinin Hava Kuvvetlerinden ayrı bir birim olarak kurulmasının maliyeti 5 yılda 12,9 milyar dolar olacak.
ABD'de 'Uzay Kuvveti'nin maliyeti 12,9 milyar dolara ulaşacak
AA - ABD Hava Kuvvetleri Bakanı Heather Wilson, Savunma Bakanlığına yazdığı bilgi notunda, ABD Başkanı Donald Trump'ın kurulmasını istedi Uzay Kuvvetinin Hava Kuvvetlerinden ayrı bir birim olarak kurulmasının ilk 5 yılda 12,9 milyar dolara mal olmasını beklendiğini belirtti.

Wilson 14 Eylül tarihli bilgi notunda, Savunma Bakanlığından 2020 yılında ayrı bir Uzay Kuvveti Karargahı kurulması için Kongreden yetki ve mali kaynak talep edilmesini istedi.

"Rusya ve Çin ile rekabet bu alanda yaklaşımımızın odağında yer alacak"

Wilson'ın notunda, "Başkan Trump uzay için ayrı askeri birim kurulması konusundaki isteğini açıkça dile getirmiştir. Rusya ve Çin ile stratejik rekabet bu alanda yaklaşımımızın odağında yer alacaktır." ifadeleri yer aldı.

Notta ilk yılda gereken mali kaynağın 3,3 milyar dolar olacağı, sonraki 4 yıl sonunda ise 12,9 milyar dolara ulaşmasının beklendiği kaydedildi.

ABD Başkanı Donald Trump, 18 Haziran'da ABD Savunma Bakanlığına, Amerikan ordusunun 6. kolu olarak "Uzay Kuvvetleri" oluşturması talimatını verdiğini açıklamıştı.
Yorum Yazın