TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Alman Bakan’dan kritik ziyaret

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Patriot füze bataryalarının konuşlandırıldığı Kahramanmaraş Gazi Kışlası’nda incelemelerde bulundu.
Alman Bakan’dan kritik ziyaret
İHA - Bakan Leyen, “Bizler sorumlu olanlar, yetkililer, bu konuyla ilgilenenler, ajandalarımızın en başına Suriye sorununu almalıyız. Çünkü burada en fazla kaybeden yine insanoğlu oluyor” dedi.

Kahramanmaraş Gazi Kışlası’nda Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Tuğgeneral İsmail Gümüştekin, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar ve Patriot Harekat Birliği Komutanı Albay Stefan Drexler’den bilgi alan Bakan Leyen daha sonra ise Alman askerlerle bir araya geldi.

Ziyaretiyle ilgili basın mensuplarına da açıklamalarda bulunan Bakan Leyen, gördüğü misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türk ve Alman askerlerin aynı kışlada dayanışma içerisinde görev yapmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Bakan Leyen, “NATO demek dayanışma ve ittifak demek” diye konuştu. Leyen şöyle konuştu:

“Askerlerim bana çok dostane, sıcak ve konukseverlik içerisinde kabul gördüklerini ve bu şartlarda görev yaptıklarını söylediler. Bu çok önemli ve her zaman yurt dışında çalışılırken bu şartlarda görev yapılmıyor. Bu noktada Türk halkına ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teşekkür ediyorum. Çünkü Alman askerleri burada Kahramanmaraş halkını korumak üzere görev yapıyorlar. Ayrıca bu süre içerisinde gerekli olan altyapının da çok olumlu değişikliğe uğradığını, gerekli altyapının da sağlandığını ben burada vurgulamak istiyorum. Bunun için de Türk Savunma Bakanlığı’na içtenlikle teşekkür ediyorum. Çünkü bunları biz de kendi gözlerimizle aynen görebiliyoruz.

Tabi burada NATO dendiği zaman, dayanışma, ittifak son derece önemli. Burada Türk ve Alman askerlerinin NATO görevi çerçevesinde burada Türk halkını, Maraş halkını korumak üzere üstlendikleri bu görevde verilen destek için bir kez daha teşekkür ediyorum. Dayanışma son derece önemli. Çünkü biz de bu dayanışmada görev almak için çağrıldığımızda bu görevi üstlenmek konusunda kararımızı verdik ve buraya geldik.”

Suriyeli mültecilere kapılarını açan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve vatandaşlarına da şükran duygularını ileten Bakan Leyen, bu ülkedeki iç savaşın da bir an önce bitmesini istediğini söyledi. Bu savaştan en çok etkilenen kesimin hiç kuşkusuz Suriye vatandaşları olduğuna dikkat çeken Leyen, uluslararası düzeyde etkili ve yetkili konumda olanların bu konuyu ajandalarının en üstüne yazması gerektiğini vurguladı. Leyen, sözlerini şöyle tamamladı:

“Burada tabi bu birlikte çalışmanın, bu görevi üstlenmenin, birlikte yaşamanın ne kadar önemli olduğunu vurgularken bu görevin esas nedenini de unutmamak gerekiyor. Tabi burada bu şekilde Alman askerlerinin görev almasına sebep olan konu da Suriye’deki iç savaştır. Çok ciddi bir konudur. Bu Suriye’deki iç savaşla bağlantılı olarak burada Türk halkının ve Türk devletinin de üstlenmiş olduğu çok önemli bir görev var.

Türkiye çok büyük bir sayıda mülteci kabul etmiştir. Bu mültecilerin bazıları kamplarda yaşamaktadır, ama onlardan daha fazlası da toplum içerisinde kabul görüp kamp dışında da yaşamaktadır. Tabi bunu yerine getirmek için de çok büyük bir özveri gerekiyor. Burada yardımseverlik gerekiyor. Misafirperverlik burada çok öne çıkıyor. Empati yapmak önemli. Suriye’deki iç savaşın da son bulması gerekiyor. Burada dünya toplumuna da büyük görev düşüyor. Buradaki çatışma ortamını, iç savaş ortamını bir çözüme kavuşturmak için.

Sonuçta bu şartlardan en fazla mağdur olan, en fazla zarar gören insanlar Suriyeliler. Bu Suriye’deki insanlar için de çözüm bulma sorumluluğunu çok acil ortaya koyuyor. Bizler hepimiz sorumlu olanlar, yetkililer, bu konuyla ilgilenenler ajandalarının en başına bu sorunu yazması gerekiyor. Dünya toplumu olarak bir çözüm arayışına girmeleri gerekiyor. Çünkü burada en fazla kaybeden yine insanoğlu oluyor.”

Bakan Leyen daha sonra Alman basınıyla birlikte Patriotların bulunduğu bölgede inceleme yaptı. Leyen’in buradaki ziyaretinin ardından Adana’ya gideceği bildirildi.
Yorum Yazın