TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Almanlar pazar günü alışveriş yapmak istiyor

Hristiyan kültüründe kutsal gün olan pazar günü ibadete ayrıldığı için alışveriş mekanlarının kapalı olması tartışma konusu olmaya başladı.
Almanlar pazar günü alışveriş yapmak istiyor
İHA - Uzun zamandır Almanya’da tartışma konusu olan pazar günü alışveriş yerlerinin açık olması taleplerinde ciddi artış ortayı çıktı. Emnid araştırma kuruluşu tarafından yapılan kamuoyu araştırmasına göre, Almanların yüzde 61’i pazar günü alışveriş yapmak istediklerini belirtirken, yüzde 39’luk bölümün ise kutsal gün olduğu için alışveriş yapılmaması görüşü ankete yansıdı.

PERAKENDECİLER DE OLUMLU KARŞILADI
Almanların üçte ikilik bölümünün ankette alışveriş yapmak isteği perakendeciler tarafından olumlu karşılanırken, karşı olanların gerekçelerin başında ise pazar günleri dükkanların açık olmasının ticarete büyük katkılar sağlamayacağı görüşü oldu.

Kaufhof ve Karstadt gibi büyük mağaza zincirleri, Pazar günü alışveriş merkezlerinin açılması için kurdukları inisiyatife her gün yeni üyelerin katıldığını, isteyenlerin dükkanlarını açma imkanı sağlanmasını savunuyorlar.

FDP’DEN DESTEK
Liberal Parti FDP ise pazar günü alışveriş imkanının sağlanmasına destek verdiğini açıkladı. E ticaret karşısında zor günler geçiren perakendecilerin bu şekilde desteklenmesinin olumlu bir gelişme olduğunu belirten FDP, bunun gerçekleşmesi halinde ise yeni iş istihdamı oluşacağına vurgu yaptı.
Yorum Yazın