TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Almanya ve AB kendi çıkarını koruyacak

Almanya Başbakanı Merkel, "Almanya ve AB, İngiltere ile müzakereleri kendi çıkarları doğrultusunda yapacak." dedi.
Almanya ve AB kendi çıkarını koruyacak
AA -

İngiltere’nin, Lizbon Antlaşması'nın 50. maddesine göre AB Konseyi'ne AB’den ayrılacağına ilişkin başvuruda bulunması gerektiğini, ardından da AB’nin kendi çizgisini belirleyeceğini ifade eden Merkel, "50. maddeye göre, başvuru yapılmadan İngiltere'nin AB’den ayrılmasına ilişkin resmi veya gayriresmi müzakereler olmaz." dedi.

İngiltere ile yapılacak müzakerelerin, olumlu tarafların kabul edilerek olumsuzların reddedilmesi şeklinde olamayacağını vurgulayan Merkel, "Bir ülkenin AB ailesinin bir üyesi olmasıyla olmaması arasında belirgin bir fark bulunması lazım. Bu aileden çıkmak isteyenden yükümlülükleri reddederek imtiyazları sürdürmesi beklenemez." diye konuştu.

"AB, İngiltere’nin üyelikten ayrılmasının üstesinden gelecek güçtedir"
Merkel, ilgili başvurudan sonra başlayacak müzakereler sırasında İngiltere'nin AB üyeliğinin devam edeceğini de kaydetti.

Müzakerelerin dostane bir şekilde yapılacağını belirten Merkel, "Ancak Almanya ve AB, İngiltere ile müzakereleri kendi çıkarları doğrultusunda yapacak." diye konuştu.

İngiltere'nin üyelikten çıkma kararından sonra AB'de kalan 27 ülkeyi birlik ve beraberliğe çağıran Merkel, "AB, İngiltere’nin üyelikten ayrılmasının üstesinden gelecek güçtedir" dedi.

Almanya ve İngiltere arasındaki dostane ilişkilerin süreceğini belirten Merkel, İngiltere’nin NATO’da önemli bir partner olarak kalacağına işaret etti.

Yorum Yazın