TİC Holding Header
  • USD 32.39
  • EUR 35.108
  • Altın 2324.983
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Almanya'da ırkçılar eylemlerine devam ediyor

Almanya'nın doğu eyaleti Saksonya'nın Chemnitz kentinde geçtiğimiz cumartesi başlayan olaylarda bıçakla yaralanan kişinin daha sonra hastanede ölmesi üzerine ırkçılar bir haftadır Chemnitz kentini eylemleriyle yaşanmaz hale getirdi.
Almanya'da ırkçılar eylemlerine devam ediyor
İHA - Irkçılar ve onlara karşı gösteride bulunan sol gruplar arasında yaşanan kavgalarda yaralanmalar meydana geldi.

Olayları yatıştırmak için federal düzeyde polis desteği isteyen Saksonya İçişleri Bakanlığı olayları kısmen kontrol altına aldı.

Şehirde sükuneti sağlayabilmek için Saksonya eyaleti başbakanı Michael Kretschmer, Chemnitz'te bu akşam halkla bir araya geldi.

"Birlikte yaşamamızın temeli demokrasi ve hukuk devleti ilkeleridir.” diyen başbakan Kretschmer devletin düzenine güvenilmesi çağrısında bulundu.

Çıkan olaylarda bir kişinin bıçak darbeleri sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin olarak olayın aydınlatılması için gereken her şeyi yapacaklarını belirten Kretschmer, halkla buluşmasında ölen Alman için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Olayın ardından aşırı ırkçılar tarafından düzenlenen, ırkçı ve yabancı düşmanı gösterilere de değinen Kretschmer, "Yaşanılanlara bütün gücümüzle karşı durmalıyız.” dedi.

Kretschmer, "Bir gösteride Hitler selamı veriliyorsa, bu gösteriyle hiçbir bağlantımız olmadığını söyleme zamanı gelmiştir” şeklinde konuştu.

Başbakan Michael Kretschmer, Chemnitz’te kent sakinleri ile bir araya geldiği sırada kentte aşırı sağcılar yine gösteri yaptı.

Chemnitz’te hafta sonu protesto eylemlerinin devam etmesi bekleniyor
Yorum Yazın