TİC Holding Header
  • USD 32.324
  • EUR 35.124
  • Altın 2297.323
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Almanya'da koronavirüs hırsızlarına karşı olağanüstü önlem

Almanya’da koronavirüs nedeniyle lojistik merkezde depolanan tıbbı malzemelerin çalınmasının ardından Köln’deki lojistik deposunun yeri sır gibi saklanıyor.
Almanya'da koronavirüs hırsızlarına karşı olağanüstü önlem
ALMANYA/İHA - Almanya’da artan koronavirüsü vakalarının ardından depolardaki tıbbi malzemelerinin çalınmasına karşı harekete geçildi.

Lojistik merkezde depolanan tıbbı malzemelerin çalınmasının ardından Köln’de koronavirüse karşı tıbbi malzemelerin bulunduğu lojistik deposunun yeri sır gibi saklanıyor. Yetkililer son zamanlarda Köln’deki kliniklerinden 50 bin adet solunum cihazı çalındığını ve bu önlemi almak zorunda kaldıklarını belirtti.

Köln Şehir Müdürü Stephan Keller, "Bunu dramatize etmek istemiyorum. Ama bütün şehrin bu malzemenin nerede depolandığını bilmemesine dikkat ediyoruz. Son zamanlarda Köln kliniklerinden 50 bin solunum cihazı çalındı. Bunu önlemek için yapıyoruz" dedi.

Öte yandan Köln şehrinde dezenfektan gibi çok zor bulunan malzemeleri temin edebilmek ve gerektiğinde dağıtabilmek için lojistik merkezi kurulmuştu. Geçtiğimiz günlerde Münster şehrinde de hastane deposundan dezenfektan maddesi çalan bir kişi yakalanarak tutuklanmıştı.
Yorum Yazın