TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Almanya'da Sivas Katliamı failleri hakkında suç duyurusu

Sivas Katliamı'nın Almanya'da yaşayan faillerinin yargılanması için suç duyurusunda bulunan Yeşiller Partili Fadime Topaç yaptığı açıklamada 'Adalet sağlanmadığı müddetçe Sivas yarası kapanmayacak' dedi.
Almanya'da Sivas Katliamı failleri hakkında suç duyurusu
Yeşiller Partisi Berlin Eyaleti milletvekilleri Fadime Topaç ile Benedikt Lux, Federal Başsavcılığa suç duyurusunda bulunarak, Sivas Katliamı’nın faillerinden olan ve Almanya'da yaşayan 8 kişinin yargılanmasını istedi.

Federal Başsavcılığa yapılan başvuruda, failler hakkında "kasten adam öldürme" ve "insanlığa karşı suçlardan” soruşturma başlatılması talep edildi.

Yeşiller Partisi milletvekili Fadime Topaç, DW Türkçe'nin sorularını yanıtlarken, 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta 35 kişinin öldürüldüğü Madımak Katliamı’ndan 26 yıl sonra neden Almanya'da suç duyurusunda bulunduklarını, amaçlarını ve beklentilerini anlattı.

"Adalet sağlanmadığı müddetçe Sivas yarası kapanmayacak" diyen Topaç, "Bizler canlı yayında, insanları nasıl diri diri yaktıklarını seyrettik. Sonra bir de buraya gelip katliamdan ceza almadan kurtulmalarına tanıklık etmek çok korkunç bir acı" diye konuştu.

Topaç, "‘Yakarım, öldürürüm sonra başka bir ülkeye gider elimi kolumu sallayarak yaşarım' denmesine izin verilmemesi gerekiyor. Dünyanın neresinde olursa olsun, kim olursa olsun, bu tür suçları işleyenlere dünyada gideceği bir yer olmayacağı, yargının hep ensesinde olacağı gösterilmeli" dedi.
Yorum Yazın