TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Arnold Schwarzenegger’den Brüksel’e sürdürülebilir enerji desteği

Eski Kaliforniya Valisi ve ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger, AB Sürdürülebilir Enerji Haftası kapsamında Brüksel’e gelerek Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile görüştü.
Arnold Schwarzenegger’den Brüksel’e sürdürülebilir enerji desteği

Schwarzenegger ve Barroso, ikili küresel iklim koruma ve küresel enerji konularında fikir alışverişinde bulunan ikili tüm dünyadaki belediye başkanlarının sürdürülebilir enerji konusunda ne şekilde hareket edecekleri konusunda görüş alışverişinde bulundu. Konu hakkında açıklama yapan Barroso Schwarzenegger’in Brüksel’de olmasının oldukça önemli olduğunu ifade ederek, “Bence burada yer almanız oldukça önemli. Ekranlarda uzun süre savaştınız. Şimdi de gerçek dünyada sürdürülebilir bir enerji ve gezegenimizin gelecek iklimi için savaşıyorsunuz. Yeni iş fırsatları, yeni büyüme fırsatları ve daha yüksek rekabet gücü, sürdürülebilir bir ekonomi için koşulların oluşturulması Bu Avrupa politikalarının kalbidir. Bu aynı zamanda bizim Avrupa 2020 hakkındaki stratejimizin kalbidir” dedi.

Dünya çapında yaşanan tüm sorunlara çözüm bulmak istediklerini de dile getiren Barroso, “Dünya çapında kuraklık ve orman yangınları hakkında hareket ediyoruz. ABD’de kasırga Asya’da sel felaketleri yaşandı. Sayın vali çocuklarımızın geleceği için ben insanları yalnız bırakmamamız gerektiğine inanıyorum” dedi.

Schwarzenegger ise sürdürülebilir enerji konusunda AB ile çalıştıkları için oldukça mutlu olduklarını belirterek Kyoto II anlaşması sayesinde sürdürülebilir enerji konusunda ortak hedefler doğrultusunda hareket edilebileceğini ifade etti. Valiler ve belediye başkanları olarak büyük bir güce sahip olduklarını da belirten Schwarzenegger, “Sürdürülebilir bir enerji geleceği oluşturmak için Avrupa Birliği ile birlikte çalışacağımız için çok mutluyum” dedi.

Yorum Yazın