TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Azerbaycan’da karantina süresi 20 Aralık’a kadar uzatıldı

Azerbaycan’da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında uygulanan karantina tedbirleri 20 Aralık tarihine kadar uzatılırken, 21 Kasım’dan itibaren ülke genelinde maske takma zorunluluğu getirildi.
Azerbaycan’da karantina süresi 20 Aralık’a kadar uzatıldı
Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınında vak’a sayılarının artışa geçmesi ile birçok ülke tedbirleri yeniden sıkılaştırıyor. Azerbaycan’da 2 Aralık’ta sona ermesi beklenen karantina rejimi uygulamasının 28 Aralık’a kadar uzatılması kararlaştırılırken, ek tedbirler de getirildi.
Bakanlar Kurulu tarafından yapılan açıklamada Şeki, Lenkeran şehirleri ile Gah, Zagatala, Bilesuvar, Celilabad, Masallı, İsmayıllı, Guba, Haçmaz ilçelerinde 7 Aralık’a kadar sert karantina tedbirleri uygulanacağı bildirildi. Bakü metrosunda yolcu taşımacılığına yönelik kısıtlamalar 28 Aralık’a kadar uzatılacak, 21 Kasım ve 28 Aralık arasında toplu taşıma faaliyetleri cumartesi ve pazar günleri ülke genelinde askıya alınacak ve aynı tarihlerde cumartesi ve pazar günleri yalnızca eczaneler ve marketler müşteri kabul edebilecek. Ayrıca 21 Kasım’dan itibaren karantina rejiminin geçerlilik süresi boyunca ülkenin tüm iç ve dış mekanlarında tıbbi maske kullanımı zorunluğu getirilecek ve kurallara uymayanlara cezai yaptırım uygulanacak.
(Kamil Nadirli /İHA)