TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Azerbaycan'da son durum

Ermenistan'ın alçak saldırısı sonrası seferberlik ilan edilen Azerbaycan'da hareketlilik devam ediyor. Bakü'nün nabzını sizler için tuttuk.
Azerbaycan'da son durum
Ozan Koltuk - Bakü'deki vatandaşlardan edindiğimiz bilgilere göre seferberlik haline 1 hafta öncesinden hazırlıklar başlamış. Bölgede bulunan vatandaşların pikapları olası savaş halinde kullanılmak üzere hazır bekletilmiş, bölge halkı evlerinden uzaklaştırılmış. Bu hazırlıklar Azerbaycan'ın, Ermenistan'ın hain saldırısını önceden tahmin ettiğini ve ona göre hazırlık yaptığını gösteriyor. Sosyal yaşamın an itibari ile durduğu online eğitimlere ara verildiği telefonların ve internetin zaman zaman kesildiği bildirildi.

Dün gece 12'den sonra kısmi sokağa çıkma yasağının başladığını belirten vatandaşlar halkın yaşananlar karşında şoka girdiğini belirtirken, devletin vereceği her türlü kararın arkasında olduklarını dile getirdiler. Türkiye'nin desteklerini her zaman hissettiklerini ve kardeşliğimizin ebediyen var olacağını belirten vatandaşlar, Türkiye'den gelen olumlu tepkiler için minnet duyduklarını söylediler.

Neler yaşandı
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun saat 06.00 sıralarında cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtığını duyurmuştu.

Azerbaycan ordusu komutanlığının sivil halkın güvenliğini sağlamak için tüm cephe boyunca bir karşı saldırı başlatmaya karar verdiği bildirilmişti.

"Kara birliklerinin, tank birimlerinin, füze ve topçu birliklerinin, insansız hava araçlarının desteğiyle cephede ve savunmanın derinliklerinde bulunan çok sayıda Ermeni askerini, tesis ve askeri araçlarını tespit ederek imha ettiği" aktarılan açıklamada, cephe hattının farklı yönlerinde Ermenistan'a ait 12 adet OSA uçaksavar füze sisteminin de imha edildiği belirtmişti.

Açıklamada, Azerbaycan Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş helikopterinin Ermenistan ordusu tarafından Terter yönünde düşürüldüğü, mürettebatın hayatta olduğu bilgisine de yer verildi.



Türkiye'den ilk tepki Kalın'dan geldi
Sosyal medya hesabından açıklamalar yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ermenistan sivil yerleşim birimlerine saldırarak ateşkesi ihlal etmiş ve barış ve istikrara karşı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Uluslararası toplum bu tehlikeli provokasyona derhal dur demelidir. Türkiye, bu saldırılar karşısında Azerbaycan’ın yanındadır. Saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Azerbaycan yalnız değildir. Türkiye’nin tam desteğine sahiptir” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak
Ermenistan askerleri tarafından sabah saatlerinde Azerbaycan'a yapılan saldırı sonucunda şiddetli çatışmalar başladı.

Azerbaycan askeri birlikleri saldırıları sonlandırmak üzere Ermenistan mevzilerine karşı saldırı düzenledi. Saldırı sonrasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, halka hitap ederek Ermenistan’ın saldırısını kınadı. Cumhurbaşkanı Aliyev, "Bu sabah, ağır toplar da dahil olmak üzere çeşitli silahlar kullanılarak yerleşim birimlerimize ve çeşitli yönlerden askeri konumlarımıza ateş edildi. Düşman ateşi sonucu sivil halk ve askerlerimiz arasında zayiat var, yaralılar var. Şehitlerimize Allah rahmet etsin. Kanları yerde kalmayacak. Azerbaycan Ordusu şu anda düşmanın askeri mevzilerine ateş ediyor ve bu saldırılar sonucunda düşmanın birçok askeri teçhizatı imha edildi. Bu, Ermeni faşizminin bir başka tezahürüdür" dedi.

Son zamanlarda Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik askeri provokasyonları düzenli hale geldiğini vurgulayan Aliyev, "Temmuz ayında Ermenistan-Azerbaycan sınırında Tovuz yönüne doğru topçu ateşi sonucu askerimiz ve bir sivil hayatını kaybetti. Topçu ateşi dahil ilk ateşin Ermenistan tarafından açıldığı ve ilk ölenlerin Azerbaycanlı pilotlar olduğu bir sır değil. Azerbaycan düşmana iyi bir cevap verdi ve bir millim bile ilerleyemediler. Düşman durduruldu, ülkemizin toprak bütünlüğü korundu. Ezici darbeler neticesinde Ermeni tarafı acı bir yenilgiye razı olmak zorunda kaldı. Bunu söyledim, tekrar söylemek istiyorum, eğer isteseydik, Ermenistan topraklarında askeri savaşlar yapabilirdik. Ancak Ermenistan'da askeri hedefimiz yok ve bu durumda ateşkes birkaç gün sonra sona erdi" diye konuştu.

Saldırının diğer sebebinin Ermenistan’ın iç problemlerini Ermeni halkının gözünden uzaklaştırmak olduğunu ifade eden Aliyev, "Diğer bir neden ise, Ermenistan'daki çok ciddi sosyal ve ekonomik sorunlardan halkı uzaklaştırmak ve Azerbaycan'ın düşman imajını oluşturmaktır. Diğer bir neden de Ermenistan'ın müzakere sürecini bozmak için elinden gelen her şeyi yapması ve başardığını söyleyebilirim. Ermenistan'ın ikiyüzlü, yapıcı olmayan ve yanlış politikasının bir sonucu olarak görüşmeler fiilen durmuş ve bir sonraki provokasyon bu hedeflere yöneliktir" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: 6 köy Ermenistan işgalinden kurtarıldı
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Fuzuli ve Cebrayıl bölgelerinde 6 köyün Ermenistan işgalinden kurtarıldığını açıkladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Anar Eyvazov, düzenlediği basın toplantısında, uzun yıllardır işgal altında olan Fuzuli bölgesinin Karahanbeyli, Gervend, Köy Gerediz, Yukarı Abdurrahmanlı köyleri ile Cebrayıl bölgesinin Büyük Mercanlı ve Nüzgar köylerinin Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçtiğini bildirdi.

Ağdere ve Murovdağ yönünde de bazı stratejik yüksekliklerde kontrol sağlandığını belirten Eyvazov, diğer yerleşim birimlerinin de kurtarılması için operasyonun sürdüğünü aktardı.

Öte yandan, Azerbaycan Güvenlik Konseyi, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev başkanlığında toplandı.



Erdoğan: 'Türk Milleti tüm imkanlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır'
Sosyal medya hesabından açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Azerbaycan’a yönelik saldırılarına bir yenisini ekleyen Ermenistan, bölgede barışın ve huzurun önündeki en büyük tehdit olduğunu bir kere daha göstermiştir. Türk Milleti her zaman olduğu gibi bugün de tüm imkanlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerinin yanındadır. Ermenistan’ın tahrikkar saldırganlığı karşısında gerekli ve yeterli bir tepki ortaya koyamayan uluslararası toplum çifte standardını bir kez daha göstermektedir. Yaklaşık 30 yıldır ihmalkar tutumunu sürdüren Minsk üçlüsü de çözüm odaklı davranmaktan maalesef çok uzaktadır” ifadelerini kullandı.

Ermeni halkına çağrı
Ermeni halkına çağrıda bulunan Erdoğan, “Ermeni halkını, kendilerini felakete sürükleyen yönetimlerine ve onları bir kukla gibi kullananlara karşı geleceklerine sahip çıkmaya davet ederken, tüm dünyaya işgale ve zulme karşı verdikleri mücadelede Azerbaycan’ın yanında yer alma çağrısı yapıyoruz. Bugün yaptığımız telefon görüşmesinde dirayetli ve kararlı duruşuna bir kez daha şahit olduğum Azerbaycan Cumhurbaşkanı kardeşim İlham Aliyev’e ifade ettiğim gibi, Türkiye ‘tek millet, iki devlet’ anlayışıyla, Azerbaycanlı kardeşleriyle dayanışmasını güçlendirerek sürdürecektir” açıklamasında bulundu.

Azerbaycan, Ermenistan silahlı kuvvetlerine ait hedefleri yok etti
Azerbaycan Askeri Kuvvetleri’nin çatışmaların devam ettiği temas hattında Ermeni ateş noktalarına başlattığı karşı saldırı devam ediyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin savaş faaliyetini önlemek, sivil halkın güvenliğini sağlamak için Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin tüm cephe boyunca bir karşı saldırı başlattığı belirtildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, cephe hattında Ermenistan’a ait askeri teçhizatın imha edildiğini gösteren görüntüleri yayınladı.



Azerbaycan Milli Meclisi, bazı bölgelerde savaş hali ilan etti
Azerbaycan meclisi, ülke çapında seferberlik ve 24 saatlik 'savaş hali' kararı alındığını duyurdu.

Azerbaycan Meclisi’nde yapılan oturumun ardından Ermenistan saldırılarına karşı savaş hali ilan edildi. Anayasanın 111. maddesine göre, Azerbaycan Cumhuriyeti topraklarının belirli bir bölümü fiilen işgal edildiğinde, bir yabancı devlet veya devletler Azerbaycan Cumhuriyetine karşı gerçek bir silahlı saldırı tehdidi olduğunda, Azerbaycan Cumhuriyetine savaş ilan ettiğinde, gerçek bir tehdit durumunda Azerbaycan Cumhuriyetinin tamamında ve ayrı ayrı bölgelerinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla savaş hali ilan edilir ve kararname 24 saat içinde Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisinin onayına sunulur.

Avrupa ülkeleri Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalara son verilmesi çağrısında bulundu
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, yaptığı yazılı açıklamada, Ermenistan ile Azerbaycan arasında çatışmaların yeniden başladığına ilişkin haberlerden endişe duyduğunu belirtti.

Maas, iki taraftan da sivil kayıpların olduğu bilgisine işaret ederek, "Her iki tarafa çatışmacı tutumlarını ve özellikle kasaba ve kentlerin bombalanmasını derhal durdurmaya çağırıyorum." ifadesini kullandı.

Dağlık Karabağ bölgesindeki ihtilafın ancak müzakere yoluyla çözülebileceğini kaydeden Maas, AGİT Minsk Grubu'nun bunun için hazır olduğunu belirtti.

Heiko Maas, Ermenistan ve Azerbaycan'ın şiddet eylemlerine derhal son vererek müzakerelere başlaması gerektiğini vurguladı.

Fransa
Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Agnes von der Mühll, yaptığı yazılı açıklamada, ülkesinin, Dağlık Karabağ bölgesinde yaşanan çatışmalardan endişe duyduğunu belirterek, taraflara çatışmaları durdurma ve diyaloğu yeniden oluşturma çağrısında bulundu.

Mühll, Fransa'nın, Minsk Grubu eş başkanı sıfatıyla, Rus ve Amerikalı ortaklarıyla birlikte, Dağlık Karabağ sorununun uluslararası hukuka uygun şekilde müzakere edilmesi ve kalıcı bir çözüme kavuşturulması konusundaki kararlılığını yinelediğini kaydetti.

İtalya
İtalya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan ve Ermenistan temas hattındaki ciddi çatışmalardan endişe duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, "İtalya, taraflara şiddete bir an önce son vermeleri ve özellikle de Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) himayesinde gerilimin daha da tırmanma riskini önlemek için her türlü çabayı göstermeleri çağrısında bulunuyor." ifadeleri kullanıldı.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus da geleneksel pazar duası sırasında iki ülke arasındaki gerginliğe değinerek, Kafkasya’da barış için dua ettiğini söyledi. Papa, bölgede sorunların silah ve güç yoluyla değil, diyalog ve müzakere yoluyla çözülmesi çağrısında bulundu.

Kızılhaç'tan "sivilleri koruyun" çağrısı
Merkezi İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Uluslararası Kızılhaç Komitesinden (ICRC) yapılan açıklamada ise "temas hattındaki" çatışmaların siviller üzerindeki etkisinden endişe duyulduğu bildirildi.

Açıklamada, her iki taraftan da sivil kayıpların rapor edildiği ileri sürüldü.

Taraflara, uluslararası insan hakları hukukunun temel kurallarına saygı gösterme yükümlülükleri doğrultusunda sivillerin yaşamına ve sivil unsurlara saygı gösterilmesi çağrısında bulunulan açıklamada, bunun için gerekli tüm tedbirlerin alınması istendi.

ICRC Bölge Direktörü Martin Schüepp de "Gerginlikten etkilenenlere yardım etme, onları destekleme ve aynı zamanda tarafsız aracılık yapma taahhüdümüzü yineliyoruz." ifadesini kullandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun bu sabah cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtığı bildirilmişti.

Açıklamada, Azerbaycan ordusu komutanlığının da sivil halkın güvenliğini sağlamak için tüm cephe boyunca bir karşı saldırı başlatmaya karar verdiği ifade edilmişti.

NATO'dan Azerbaycan ve Ermenistan'a 'çatışmayı durdurun' çağrısı
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Kafkasya ve Orta Asya Özel Temsilcisi James Appathurai, yazılı açıklamasında, NATO'nun, Dağlık Karabağ'da cephe hattında çıkan çatışmalardan derin endişe duyduğunu bildirdi.

Sivil can kayıpları bulunduğunu belirten Appathurai, "Taraflar acilen çatışmaları durdurmalı." ifadesini kullandı.

Anlaşmazlığa askeri çözüm olamayacağını vurgulayan Appathurai, "Taraflar, barışçıl bir çözüm için müzakerelere yeniden başlamalıdır. NATO, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Minsk Grubu'nun çabalarını desteklemektedir." ifadesine yer verdi.

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerinin sabah saatlerinde Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı.

Azerbaycan ordusu, Murovdağ zirvesini işgalden kurtardı
Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Murovdağ zirvesinin ele geçirilmesi ile işgal altındaki bölgeleri Ermenistan'la birleştiren kara yolu Azerbaycan ordusu tarafından izlenebilecek.

Zirvede kontrolün sağlanması, Ermenistan'dan işgal altındaki Kelbecer ve Ağdere'ye askeri yük taşınmasını önlemeye olanak sağlıyor.



Azerbaycan Savunma Bakanlığı: “Ermenistan askerleri zırhlı araçları bırakarak kaçtı”
Azerbaycan Askeri Kuvvetleri’nin çatışmaların devam ettiği temas hattında Ermeni noktalarına başlattığı karşı saldırı devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin savaş faaliyetini önlemek ve sivil halkın güvenliğini sağlamak amacı ile Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin tüm cephe hattı boyunca bir karşı saldırı başlattığı belirtildi. Bakanlık, Azerbaycan ordu birliklerinin karşı saldırıları sonucunda Ermeni askerlerin kaçtığını ve savaş alanında çok sayıda zırhlı aracı bıraktığını kaydetti.

Yetkililer, yok edilen Ermeni birliklerinin ve bölgede kalan askeri teçhizatın görüntülerini paylaştı.

Azerbaycan, Ermenistan ordusuna ait mühimmat deposunu imha etti

Azerbaycan’ın Ermeni noktalarına başlattığı karşı saldırı devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından, Azerbaycan ordusunun Ermenistan ordusuna ait bir mühimmat deposunu imha ettiği görüntüler paylaşıldı.

Öte yandan Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı saldırılar sonucunda şu ana kadar aynı aileden 5 kişi hayatını kaybetti, 19 sivil de yaralandı.



ABD Dışişleri Bakanlığından Ermenistan ve Azerbaycan'a çatışmalara derhal son verme çağrısı
ABD Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan ve Azerbaycan'a, Dağlık Karabağ'da çıkan çatışmalara derhal son verme çağrısında bulundu.

Ermenistan’ın sabah saatlerinde Azerbaycan sınır hattına düzenlediği saldırıların ardından başlayan çatışmalar sonrası tüm dünya gözünü Ermenistan-Azerbaycan sınırında bulunan Dağlık Karabağ’a çevirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus tarafından yapılan yazılı açıklamada, ABD’nin Dağlık Karabağ Bölgesinde gerçekleşen askeri çatışmalardan büyük endişe duyduğu belirtilirken, hayatını kaybeden kişilerin ailesine baş sağlığı dilendiği aktarıldı.

ABD’nin Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmaları kınadığını belirten Sözcü Ortagus, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Biegun’un Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan’ı aradığını açıkladı. Ortagus, Biegun’un Bayramov ve Mnatsakanyan’a bölgede en hızlı şekilde ateşkes ilan edilmesi ve var olan direkt iletişim hatlarının kullanılarak ileride oluşabilecek sorunların engellenmesi konusunda tavsiyede bulunduğunu ifade etti.

Açıklamada, ayrıca “ABD, özellikle dış güçlerin artan şiddete müdahalesinin bölgede tansiyonu arttıracağına inanıyor. Her iki tarafı da Minsk Grubu ile çalışmaya ve diyaloğa dönmeye çağırıyoruz. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Minsk Grubu’nun üyesi olarak ABD taraflara barışçıl ve sürdürülebilir bir çözüm bulmaya yardım etmek için hazırdır” denildi.

Ermenistan saldırısında 2 öğrenci hayatını kaybetti
Azerbaycan’ın Naftalan şehrinde 27 Eylül'de sivil yerleşim birimlerine Ermenistan ordusu tarafından yapılan bombalanması sonucu bir aileden 5 kişi hayatını kaybetti.

Azerbaycan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, kurbanlardan ikisinin orta okul öğrencisi olduğu belirtildi.

Hayatını kaybeden öğrencilerin kimlikleri 13 yaşında Şehriyar Gurbanov ile 14 yaşındaki Fidan Gurbanova olarak açıklandı.

Azerbaycan-Ermenistan temas hattında Ermenistan ordusunun sivil yerleşim yerlerine yaptığı saldırılar sonucu toplam 6 sivil hayatını kaybetti 26 sivil ise yaralandı.



Azerbaycan'da kısmi seferberlik ilan edildi
Azerbaycan ordusu Ermeni işgali altında bulunan topraklarını kurtarmak için karşı saldırılarını sürdürüyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkede kısmi seferberliğin ilan edilmesini içeren bir kararname imzaladı. Kararnameye göre Azerbaycan'da kısmi seferberlik ilan edildi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Seferberlik ve Askerlik Devlet Hizmeti'ne askeri görevlilerin askere alınmasını ve askeri nakliye görevinden kaynaklanan önlemlerin onaylanan planlara göre uygulanması yönünde talimat verildi.

Azerbaycan: 'Ermenistan Ordusu 550'den fazla asker kaybetti'
Azerbaycan, Ermenistan’ın çatışmalarda ciddi kayıplar verdiğini duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’dan yapılan açıklamaya göre, çatışmalarda Ermenistan’a ait 3 mühimmat deposu, onlarca askeri teçhizat imha edildi, 550'den fazla askerin öldürüldüğü ifade edildi.

Ayrıca açıklamada, Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın Azerbaycan Ordusu'ndaki can kayıplarının sayısına ilişkin paylaştığı bilgilerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Ermeni ordusunun kayıplarına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ”Böylece 22 Ermeni tankı ve diğer zırhlı araçlar, 15 OSA uçaksavar füze sistem, 18 insansız hava aracı (İHA), 8 top imha edildi, 550'den fazla asker öldü ve yaralandı. 3 mühimmat deposu farklı yönlerde imha edildi. Ermeni hava taburunun komutanı Yarbay Lernik Babayan, Talış köyü istikametindeki çatışmalarda öldürüldü ve komuta ettiği askeri birliğin personeli ağır kayıplar verdi. Her zaman olduğu gibi Ermeni tarafı, ordusundaki kayıpların gerçek sayısını halktan gizliyor.”

Azerbaycan ordusu, Ermeni ordusuna ait 2 tankı daha vurdu
Azerbaycan Askeri Kuvvetleri’nin çatışmaların devam ettiği temas hattında Ermeni noktalarına başlattığı karşı saldırı devam ediyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Azerbaycan ordusunun nokta atışıyla Ermeni ordusuna ait 2 tankı daha vurduğunu duyurdu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, tüm imkanları ve tüm kalbiyle dost ve kardeş Azerbaycan'ın yanındadır
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dün Azerbaycan topraklarına saldıran Ermenistan'ı bir kez daha kınıyorum. Bölgede Dağlık Karabağ'ın işgaliyle başlayan krize artık bir son verilmesinin vaktinin gelmiştir. Ermenistan'ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarını derhal terk etmesiyle bölge yeniden barışa ve huzura kavuşacaktır." dedi.

Azerbaycan: Türkiye, Dağlık Karabağ krizine hiçbir şekilde müdahale etmiyor
Türkiye'nin hiçbir müdahalesi olmadı. Eğer Türkiye ile Azerbaycan arasındaki askeri-teknik işbirliğinden söz edecek olursak, Azerbaycan bu alanda bir dizi ülkeyle işbirliği yapıyor, hatta Rusya'yla işbirliği daha fazla. Bugün Azerbaycan ordusunun kullandığı silahların büyük bölümü Rus malı" ifadelerini kullandı.

Ermenistan tarafından ortaya atılan Azerbaycan'ın paralı asker kullandığı iddiasını değerlendiren Bayramov, "Erivan'ın iddiaları tümüyle asılsız ve dayanaksız. Bununla birlikte Ermenistan'ın Irak elçisinin ve İdlib başkonsolosunun paralı askerlerin Ermeni tarafına çekilmesi konusunda yoğun faaliyet yürüttüklerini biliyoruz" dedi.

Bu arada Ermenistan, Türkiye'nin Dağlık Karabağ'da yürütülen askeri faaliyetlerle dolaylı olarak ilişkili olduğunu öne sürdü.

Ermeni Dışişleri'nden yapılan açıklamada "Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'a yönelik mevcut saldırganlığı döneminde Türkiye sahada dolaylı olarak varlık gösteriyor.

İHA'lar ve savaş uçakları da dahil Türk silahlarını kullanan Türk askeri uzmanlar, Azerbaycan askerleriyle birlikte mücadele ediyor.

Türkiye, yabancı militanları Azerbaycan'a yönlendiriyor" dendi.

Azerbaycan ordusu Ermenistan ordusuna ait askeri araçları imha etti

Azerbaycan-Ermenistan temas hattında Azerbaycan’ın karşı saldırısı devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, Ermenistan ordusuna ait askeri araçların imha edildiği belirtildi.

Yetkililer saldırıya ilişkin görüntüleri paylaştı.



TBMM'den ortak Azerbaycan bildirisi
Ermenistan saldırılarına karşı 4 partiden ortak bildiri geldi.

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti TBMM grupları ortak bildiri yayımlayarak, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısını kınadı.
Yorum Yazın