• Dünya

Bakan Davutoğlu'ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'Kadına karşı ayrımcılığın her alanda önlenerek, kadın-erkek fırsat eşitliğinin sağlanması, toplumlar için sürdürülebilir ve sağlam bir geleceğin teminatıdır' dedi.
Bakan Davutoğlu'ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı
İHA - Dışişleri Bakanı Davutoğlu, 8 Mart Dünya kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Bakanlığının kadın mensuplarının bu önemli gününü en içten dileklerle kutladığını belirterek, "Kadına karşı ayrımcılığın her alanda önlenerek, kadın-erkek fırsat eşitliğinin sağlanması, toplumlar için sürdürülebilir ve sağlam bir geleceğin teminatıdır. Türkiye kadın-erkek eşitliği konusunda köklü deneyime sahip bir ülke olarak, kadınların siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel hayata katılımlarının artırılmasına ve kadının toplum içindeki statüsünün güçlendirilmesine özel önem atfetmiş, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesi amacıyla yasal ve uygulamaya yönelik önlemlerle bu alanda kayda değer ilerleme sağlamıştır" dedi.

Kadın hakları alanındaki uluslararası sözleşmelere taraf olan Türkiye'nin, kadın haklarının tüm dünyada geliştirilmesine yönelik olarak bölgesel ve uluslararası düzeyde işbirliğini desteklemekte ve uluslararası platformlardaki çalışmalara katkıda bulunduğunu vurgulayan Bakan Davutoğlu, "Ülkemiz İstanbul Sözleşmesi olarak da anılan Avrupa Konseyi Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine ilişkin Sözleşmeyi ilk imzalayan ve onaylayan ülke olmuştur" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı'nın, üst düzey kadın bürokrat yetiştirme konusunda örnek alınacak kurumlar arasında olduğuna dikkat çeken Davutoğlu şöyle devam etti:
"Bugüne kadar 46 kadın Büyükelçi yetiştirmiş olan Bakanlığımızda halen çeşitli görev ve kademelerde toplam 2 bin 947 kadın memur görev yapmaktadır. Bu rakam, toplam çalışanların yüzde 35’ine tekabül etmektedir. Bu oranın önümüzdeki yıllarda daha da artmasını hedefliyoruz. Bakanlığımızın yoğun mesaisine büyük katkılar yapan kadın memurlarımız, gerek yurt içinde gerek yurt dışında görevlerini büyük bir başarıyla yerine getirmekte ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektedirler. Bu duygularla, Bakanlığımızın kadın mensuplarının ve meslek hayatları boyunca erkek memurlarımızın görevlerini başarıyla yerine getirmelerine katkıda bulunan eşleri başta olmak üzere tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım."
Yorum Yazın