TİC Holding Header
  • USD 32.345
  • EUR 35.117
  • Altın 2306.02
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Başkanımız henüz bir karar vermedi

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Haley, 'Başkanımız Suriye'ye olası askeri müdahale hakkında henüz bir karar vermedi ancak ABD ve müttefikleri Suriye'de eyleme geçmeye karar verirse bu hepimizin uzlaştığı bir ilke olacak' dedi.
Başkanımız henüz bir karar vermedi
AA - ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, ABD'nin Suriye'ye olası askeri müdahalesine ilişkin, ''Başkanımız Suriye'ye olası askeri müdahale hakkında henüz bir karar vermedi ancak ABD ve müttefikleri Suriye'de eyleme geçmeye karar verirse bu hepimizin uzlaştığı bir ilke olacak.'' dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Rusya'nın talebi üzerine ABD'nin Suriye'ye olası askeri müdahalesini ve Suriye'deki son gelişmeleri görüşmek üzere toplandı.

Haley, Rusya'yı uluslararası barış ve güvenliğe yönelik gerçek tehdidi görmezden gelmekle suçlayarak, kimyasal silah kullanımının uluslararası hukukun en bariz ihlali olduğunu söyledi.

Nikki Haley, ''Korkunç kimyasal silah kullanımı karşısında sessiz kalmamalıyız ve hiçbir ülkenin kimyasal silah kullanmasına izin vermemeliyiz.'' ifadesini kullandı.

Rusya'nın Suriye'de rejimi korumak için BMGK'de 12 kez veto hakkını kullandığını hatırlatan Haley, ABD'nin, rejimin savaşın başından beri en az 50 kez kimyasal silah kullandığını tahmin ettiğini ifade etti.

ABD, İngiltere ve Fransa'nın Duma'daki kimyasal saldırıyı ayrı ayrı analiz ettiğini ve üç ülkenin de saldırının gerçekleştiği sonucuna ulaştığını söyleyen Haley, ABD'nin Suriye'ye olası askeri müdahalesine ilişkin ise ''Başkanımız Suriye'ye olası askeri müdahale hakkında henüz bir karar vermedi ancak ABD ve müttefikleri Suriye'de eyleme geçmeye karar verirse bu hepimizin uzlaştığı bir ilke olacak.'' diye konuştu.
Yorum Yazın