TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Bulgaristan Savunma ve İçişleri Bakanlığından Türkiye sınırına teftiş

Bulgaristan Savunma ve İçişleri Bakanlığından ortak heyet, Hamzabeyli’nin karşısındaki Lesovo Gümrük Kapısı'nda Türkiye sınırında teftiş yaptı.
Bulgaristan Savunma ve İçişleri Bakanlığından Türkiye sınırına teftiş
İHA - Türkiye’den gelen mülteci akımını durdurmak amacıyla Bulgaristan savunma bakanı ve içişleri bakanlığından ortak heyet, Lesovo Gümrük Kapısı'nda Türkiye sınırındaki tel örgüde sorunları tespit etmek için bölgede teftiş yaptı.

İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Başkomiser Petar Todorov bölgedeki teftişin ardından yaptığı açıklamada, “Tel örgü polis, jandarma ve askerlerimize sadece yardımcı oluyor. Bu tel örgü artık aşılması çok kolay bir sete dönüştü. O yüzden hiç durmadan onun sağlamlaştırılması için çalışıyoruz. Geçen yıl sonuna kadar Bulgaristan-Türkiye sınırındaki tel örgüden ordu sorumluydu. Şimdi ise sınır polisi. Türkiye’den mülteci baskısı çok yoğun. Sınırda çalışan polislere Avrupa FRONTEX sınır polisi de destek oluyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’den Bulgaristan'a girmeye çalışan 164 bin düzensiz göçmen yakalandı" ifadelerini kullandı.

259 kilometre uzunluğunda olan ve Avrupa Birliği’nin dış sınırı olma özelliğini taşıyan Bulgaristan- Türkiye hattı üzerindeki tel örgünün, mültecilerin Türkiye’den AB’ye yasa dışı geçiş yapmasına engel olması amacıyla 2017 yılında kurulmaya başlanmıştı.
Yorum Yazın