• Dünya

DEAŞ'ın 200 Hud köyü sakinini alıkoyduğu iddiası

Terör örgütü DEAŞ'ın Musul'un güneyindeki Hud köyü ve Kayyara ve Hemam Elil kasabası arasındaki yol üzerinde 14 sivili infaz etttiği, DEAŞ'ın saldırısına uğrayan 200 Hud köyü sakininin akıbetinin belli olmadığını bildirildi.
DEAŞ'ın 200 Hud köyü sakinini alıkoyduğu iddiası
AA - Şii milis gücü Haşdi Şabi'ye bağlı Aşiret Güçleri Kayyara Komutanı Muhammed Merid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "DEAŞ, Musul'un güneyinde yer alan Kayyara kabasına bağlı Hud köyünden ayrılmadan önce 8 sivili idam etti." ifadelerini kullandı.

Merid, Musul'un güneyindeki Kayyara ve Hemam Elil kasabası arasındaki yol üzerinde DEAŞ tarafından infaz edilen 6 sivilin daha cesedine ulaştıklarını belirtti.

DEAŞ'ın saldırısına uğrayan 200 Hud köyü sakininin akıbetinin belli olmadığını da dile getiren Merid, örgütün uluslararası koalisyon güçlerinin hedefi olmamak için sivilleri kendileriyle birlikte götürdüğünden şüphelendiklerini kaydetti.

Irak ordusunda görevli Albay Muhamed Cuburi ise, DEAŞ'ın Musul'un güneydoğusundaki Selamiye bölgesindeki 100 aileyi hava saldırılarına karşı kalkan olarak kullanmak için Musul kent merkezine götürdüğünü aktardı.

Cuburi, örgütün talimatına uymayıp, militanlarla Musul kent merkezine gitmeyi reddeden 5 kardeşi ise idam ettiğini söyledi.

Mahmur'da üst düzey toplantı
Irak ordusundaki üst düzey askeri komutanlar ve ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinden uzmanlar Musul'un güneyindeki Mahmur ilçesinde yer alan Ninova Ortak Operasyonlar Komutanlığı'nda bir araya geldi.

Askeri helikopterlerle komutanlığa gelen askerler daha sonra Kayyara askeri hava üssüne geçti.

Söz konusu toplantının detaylarına ilişkin AA muhabirine konuşan Irak Savunma Bakanlığı'nda görevli General Selman Cevad, "Uluslararası koalisyon güçlerine bağlı askeri uzmanlar ile Musul'u kurtarma operasyonunun gidişatını ele aldık." dedi.

ABD topçu birliği Başika kabasını bombalıyor
Musul'un kuzeydoğu bölgesinde yer alan Başika kasabasının DEAŞ'tan geri alınması için stratejik Zerdık Dağı'nda konuşlanan ABD'ye bağlı topçu birliği obüs atışlarıyla kasabayı vuruyor.

Söz konusu kasabanın geri alınması için Irak ordusuna bağlı askerlerin de Başika bölgesine çok sayıda zırhlı araçla sevkiyat yaptığı kaydedildi.

Uluslararası koalisyon güçlerinin de Başika kasabasındaki DEAŞ hedeflerini zaman zaman bombaladığı aktarıldı.

Kasaba merkezinde militanların herhangi bir hareketliliğinin görülmediği belirtildi.

Çoğunlukla Hristiyan ve Ezidilerin yaşadığı Başika kasabası Musul kent merkezinden 20 kilometre mesafede yer alıyor.
Yorum Yazın