TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.048
  • Altın 2280.745
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

eBay fal yasağı getiriyor

Açık artırma yoluyla e-ticaret hizmeti sunan eBay, falcılık ve büyücülükle ilişkilendirilen ürünlerin satışını 30 Ağustos itibariyle yasaklayacağını açıkladı.
eBay fal yasağı getiriyor

Tarot falları, büyüler, lanet ve kutsamalar, internet sitesinden kaldırılan "manevi" ürün kategorileri arasında yer alıyor.eBay, satıcı ve müşteriler arasındaki anlaşmazlıkların çözülemesine üzerine ürünleri kaldırma kararı aldığını bildirdi.

Bu tarz ürünlerin hepsinin Eylül ayında satış listelerinden kaldırılacağını da açıkladı.İnternet haber sayfası Wired, gopetition.com sitesinin karara karşı çıkan 1440 kişiden imza toplandığını yazdı
.
İngiltere'nin Dorset kentinden Michelle Hobbs, "İş yerinde zor günler geçiren bir akrabam için eBay'den bir büyü satın aldım ve sonuçlara inanamadı. Bu tarz şeylerin işe yaradığına inanıyorsanız satın alma hakkınız olmalı" diyor.

Merseyside Kuşkucular Topluluğu'ndan (Merseyside Skeptics Soceity) Michael Marshall ise olaya "kuşkucu" yaklaşanlardan.Marshall, BBC'ye "Bence çok başarılı bir tüketici koruma stratejisi. Bazı kişiler bu kararın bir tür sansür olduğunu iddia edecek, ama tarot, büyü ve lanet gibi şeyler kanıtlanmış değil. Psişik güçlere sahip olduğuna inanan bir sürü tarot falcısı var, ama bu hiç bir şeyi daha gerçekçi kılmıyor" yorumunu yaptı.

eBay, 30 Ağustos itibariyle bu kategorilerde ürün listeleyen kullanıcıların hesaplarının kapatılacağı konusunda uyarıda bulundu.

 

 

Yorum Yazın