TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Ekvador'un yeni devlet başkanı Moreno oldu

Ekvador'da devlet başkanlığı seçiminin galibi Lenin Moreno oldu.
Ekvador'un yeni devlet başkanı Moreno oldu
AA - CNE seçim ajansı, devlet başkanlığı seçiminin 19 Şubat'taki ilk turunda en fazla oyu alan iktidardaki sol partinin adayı Moreno ile rakibi Guillermo Lasso arasında geçen yarışı Moreno'nun kazandığını açıkladı.

Oyların yüzde 51'ini Moreno, yüzde 49'unu ise Lasso aldı.

Moreno, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bize destek veren milyonlarca Ekvadorluya teşekkürler. Bugün demokrasi kazandı, bugün Ekvador kazandı." ifadelerini kullandı.

Ekvador'da 2007'den bu yana görevde olan Devlet Başkanı Rafael Correa, Moreno'nun zaferini sosyal medya üzerinden kutladı ve "Ülkemiz için harika haber: Devrim, Ekvador'da yeniden başarı kazandı. Milyonlarca dolar paraya ve medyalarına rağmen sağ mağlup oldu." dedi.

Seçimin ardından destekçilerine sonuçlara itiraz etme çağrısında bulunan Lasso ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Barışçıl ancak kararlı olalım. Sokaklara çıkıp şunu söylemeliyiz: Oyumu çalma çünkü Ekvador'da değişim istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Moreno, 24 Mayıs'ta yemin edecek.

Moreno kimdir?
Hükümetin adayı 63 yaşındaki Lenin Moreno, 1998'de uğradığı silahlı saldırıdan bu yana tekerlekli sandalye kullanıyor. Seçim vaatlerini engelliler, kadınlar ve yaşlılara yönelik sosyal hakların artırılması üzerine yapan Moreno, 2007-2013 yıllarında Devlet Başkanı Rafael Correa'nın yardımcılığı görevinde bulunmuştu. Kendisini "21. yüzyıl sosyalisti" olarak tanımlayan Correa, ilk kez 2006'da iktidara gelmiş, 2009'da ve 2013'te yeniden seçilmişti.
Yorum Yazın