TİC Holding Header
  • USD 32.428
  • EUR 35.064
  • Altın 2326.442
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

Esad, Erdoğan ile görüşme ihtimali sorusuna yanıt verdi

İtalya Devlet Televizyonu Rai'ye röportaj veren Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, gelecekte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşme ihtimaliyle ilgili bir soruya, 'Bir gün bunu yapmak zorunda kalırsam bundan gurur duymam.' yanıtını verdi.
Esad, Erdoğan ile görüşme ihtimali sorusuna yanıt verdi
İtalya Devlet Televizyonu Rai, 26 Kasım'da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir röportaj gerçekleşmişti.

Yapılan söyleşi gecikmeli olarak Rai'nin internet sitesinde yayımlandı.

2 Aralık'ta yayımlanması planlanan ancak kesin olarak bilinmeyen nedenlerle yayına verilmeyen söyleşinin, Suriye yönetiminin Rai'ye rest çekmesi üzerine 7 Aralık'ta internette yayımlandığı iddia edildi.

"Çıkarlarımız nereye gerektirirse giderim"

Yaklaşık 20 dakika süren röportajda Beşar Esad, "Uzun vadede Sayın Erdoğan ile görüşme planı olabilir mi?" sorusuna şöyle yanıt verdi:
"Eğer bir gün bunu yapmak zorunda kalırsam bundan gurur duymam. Ama ben hep şunu söylerim; benim görevim yaptıklarımdan mutlu olmak ya da olmamak değil. Mesele benim duygularım değil, Suriye'nin çıkarları. Bu yüzden çıkarlarımız nereye gerektirirse giderim."

"Durum gittikçe karmaşık bir hal alıyor"

Esad, Suriye'deki mevcut durumla ilgili bir soruyu yanıtlarken de "Suriye ordusu son birkaç yıldır ilerleme kaydetti ve birçok bölgeyi temizledi. Türklerin desteklediği El Nusra'nın bulunduğu İdlib ise hala duruyor."

Esad, ülkedeki siyasi durumun "dahil olan aktör sayısının artması" nedeniyle gittikçe karmaşıklaştığını da söyledi.

"Suriye'de kaosu Avrupa yarattı"

"Bu sorunu kim yarattı? Neden Avrupa'da mülteciler var? Bu basit bir soru; Avrupa'nın ve tabii ABD'nin desteklediği terör yüzünden. Avrupa, Suriye'de kaos yaratmada baş oyuncuydu. Ne ekerseniz onu biçersiniz."

Esad, Avrupa'nın Suriye'deki savaşın en başından beri teröristleri desteklediğini ve Fransa gibi bazı ülkelerin silah gönderdiğini söyleyerek, "Bu kaosu onlar yarattı" şeklinde konuştu.
Yorum Yazın