• Dünya

Europol: Avrupa kokain ticaretinin üçte birini elinde bulunduran 'süper-kartel' çökertildi

Avrupa polis teşkilatı Europol, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yönetilen ve Avrupa'nın kokain ticaretinin üçte birini kontrol ettiği sanılan bir 'süper-kartel'in çökertildiğini açıkladı.
Europol: Avrupa kokain ticaretinin üçte birini elinde bulunduran 'süper-kartel' çökertildi
8 Kasım'dan 19 Kasım'a kadar Belçika, Fransa, Hollanda, İspanya ve BAE'de yapılan baskınlarda toplam 49 şüphelinin tutuklandığını açıklayan Europol, gözaltılar sırasında 30 tondan fazla uyuşturucunun ele geçirildiğini belirtti.

İki yıl boyunca planlanan ve "Çöl Işığı" adı verilen operasyon, kartellerin Avrupa'da birleşerek oluşturduğu ve kıtadaki kokain ticaretinin yaklaşık üçte birini elinde tutan bir "süper-kartel" oluşumunu hedef aldı.

Hollanda'daki şüphelilerden birinin "büyük balık" olduğunu belirten yetkililer, Dubai'de Hollanda ile bağlantılı iki, İspanya ile bağlantılı iki ve Fransa ile bağlantılı iki şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Dubai'nin yanı sıra İspanya'da 13, Fransa'da altı ve Belçika'da da on kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Hollanda savcılığı, Dubai'de tutuklanan Hollanda bağlantılı iki şüphelinin iadesi için Birleşik Arap Emirlikleri'ne talepte bulunma niyetinde olduklarını açıkladı.
Yorum Yazın