TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Fransa'daki grevler ekonomiyi kötü etkiledi

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Fransa’da bir süredir devam eden grevlerin bazı sektörleri kötü etkilediğini açıkladı.
Fransa'daki grevler ekonomiyi kötü etkiledi
İHA - Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Fransa’da devam eden demiryolu, havacılık, taşımacılık, temizlik ve enerji sektörü başta olmak üzere çok sayıda sektör çalışanının grev ve gösterilerinin ekonomiyi olumsuz etkilediğini söyledi.

Grevlerin turizm, otelcilik ve taşımacılık sektörlerinde ekonomiye zarar verdiğini ifade eden Maire, 1995 yılında yapılan grevlerin ülke büyümesini yüzde 0,2 gerilettiğini hatırlatarak güncel grevlerin etkisini ölçmek için henüz erken olduğunu belirtti. Grevlerin etkisinin limitli fakat var olduğunu dile getiren Fransız Bakan, şimdiden bir çok sektörün etkisini gördüğünü söyledi. 

Fransız Demiryolu İdaresi (SNCF) İcra Kurulu Başkanı Guillaume Pepy, grevlerin maliyetinin şimdilik 100 milyon Euro olduğunu açıklamıştı.

Havacılık sektöründe AirFrance grevlerinin de her grev gününde 24 milyon kayba sebep olduğu ve otelcilik sektöründe doluluk oranının şu anda yüzde 10’a düştüğü öğrenildi. 
Yorum Yazın