TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.985
  • Altın 2324.875
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

Fransa’daki saldırı planıyla ilgili 3 kişi yakalandı

Fransa’da bulunan bazı askeri üslere saldırı düzenlemeyi planladıkları tespit edilen ve IŞİD mensubu olduğu kaydedilen 3 şüphelinin yakalandığı bildirildi.
Fransa’daki saldırı planıyla ilgili 3 kişi yakalandı
İHA - Fransız yetkililer tarafından yapılan açıklamada, ülkede bulunan bazı askeri üslere saldırı düzenlemeyi planlayan şüphelilerin yakalandığı kaydedildi.

Açıklamada, zanlıların baskın düzenledikleri askeri üste bulunan komutanı infaz ederek bu anları da kayda almayı ve saldırının ardından Suriye’ye kaçmayı planladıkları bildirildi. Zanlıların Suriye’deki IŞİD merkezinden eylem talimatı aldığı iddiası ile yakalandığı belirtildi.

İsimleri Djebril, İsmail K. ve Antonie F. olarak açıklanan zanlıların terörist eylem hazırlığında oldukları gerekçesiyle yargılandıkları kaydedilen açıklamada, İsmail’in IŞİD’in Suriye merkezi ile bağlantısı olduğu ve Fransa’dan çıkış yasağı bulunduğu gerekçesiyle ülkede saldırı gerçekleştirmesi talimatı aldığı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamada yapan Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, saldırıyı önleyen güvenlik birimlerini kutladı.
Yorum Yazın