TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

IFRC'den Arakanlı Müslümanlar için yardım çağrısı

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu, Myanmar'dan Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların ihtiyaçlarının karşılanması için acil yardım çağrısı yaptı.
IFRC'den Arakanlı Müslümanlar için yardım çağrısı
AA - Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), Myanmar'dan Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların (Rohingyalar) ihtiyaçlarının karşılanması için acil yardım çağrısında bulundu.

IFRC'den yapılan yazılı açıklamada, geçen ekim ayından bu yana Bangladeş'e 75 bin Arakanlı Müslümanın geçiş yaptığı bildirilerek, Arakan eyaletinin kuzeyinde yaşanan şiddet olaylarından kaçan Müslümanların Bangladeş'in güneydoğusuna sığınmak zorunda kaldıkları vurgulandı.

Cox's Bazar kasabasındaki sığınmacı kampına geçen Arakanlıların plansız ve kötü şartlarda yaşadığına işaret edilen açıklamada, yeni gelen 25 bin sığınmacının temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için 3,2 milyon dolar acil yardıma ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

IFRC açıklamasında, son 30 yılda Myanmar'dan 300 bin ila 500 bin arasında Müslümanın Bangladeş'e geçtiğine, Cox's Bazar'a bağlı Ukhiya ve Teknaf bölgelerinde 33 bin sığınmacının kötü şartlara sahip geçici kamplarda yaşamak zorunda kaldığına değinildi.

Bangladeş'teki IFRC Başkanı Azmat Ulla, ülkesindeki sığınmacıların çok zor şartlarda yaşadığını aktararak, "Birçoğu düzenli sağlık hizmetlerine erişim sağlayamıyor. Ayrıca yeterince gıda ve beslenme imkanlarından da yoksunlar. Barınma sorunu da bir diğer önemli konu çünkü sığınmacılar insani standartların çok altındaki geçici yapılarda yaşıyor." ifadesini kullandı.

Ulla, sel ve kasırga mevsiminin yaklaştığı uyarısında bulunarak, sığınmacılara verilen desteğin artırılmasını istedi.
Yorum Yazın