• Dünya

İran Cumhurbaşkanı Reisi: 'Ukrayna savaşına ABD ve NATO kışkırtması neden oldu'

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, NATO’nun bölgede yayılmacı politikalar izlediğini ve buna karşı her zaman tetikte olunması gerektiğini belirterek, "Ukrayna savaşına ABD ve NATO’nun kışkırtmaları neden oldu" dedi.
İran Cumhurbaşkanı Reisi: 'Ukrayna savaşına ABD ve NATO kışkırtması neden oldu'
İHA - İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, başkent Tahran’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi.

Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konular ele alındı. Karşılıklı görüşmelerin iki ülke arasındaki stratejik iş birliğini artırdığını belirten Cumhurbaşkanı Reisi, Tahran yönetiminin Moskova ile yeni stratejik ilişkiler kurmaya hazır olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Reisi, "İş birliği ve ortaklığımızı güçlendirmek ABD’nin ekonomik tekelciliği ve yaptırımları ile mücadelemizi güçlendirmektedir. ABD’nin bağımsız ülkelere karşı uyguladığı ekonomik baskılar ile mücadelenin en iyi stratejik yöntemi işbirliğimizi artırmak" ifadelerini kullandı.

Rusya-Ukrayna savaşına değinen Reisi, savaşın bir an önce sonlanması gerektiğini belirterek, "İran olarak savaşın bir an önce sonlanmasından yanayız. Bu konuda her türlü diplomatik çözüm yolu için yardım etmeye hazırız" dedi.

Reisi, NATO’nun bölgede yayılmacı politikalar izlediğini ve buna karşı her zaman tetikte olunması gerektiğini söyleyerek, "Ukrayna savaşına ABD ve NATO’nun kışkırtmaları neden oldu" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Tahran yönetimi ile yeni stratejik işbirliğine hazır olduklarını belirterek, "İran ile iş birliğimizi ekonomi dahil birçok alanda geliştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İran’ın Şangay İş birliği Örgütü’ne üyeliği hakkında değerlendirmede bulunan Lavrov, Tahran’ın bölgesel ve uluslararası konum ve rolünün önemini vurgulayarak, İran’ın Şangay İş birliği Örgütü’ne üyeliğini desteklediklerini belirtti.
Yorum Yazın