TİC Holding Header
  • USD 32.332
  • EUR 35.072
  • Altın 2295.904
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Viyana'daki görüşmelerin hafta sonu başlayacağını açıkladı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Avusturya'nın başkenti Viyana'daki nükleer anlaşma müzakerelerinin hafta sonu yeniden başlayacağını söyledi.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Viyana'daki görüşmelerin hafta sonu başlayacağını açıkladı
AA - İran Dışişleri Bakanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Bakanlık Sözcüsü Saib Hatibzade, nükleer anlaşma ve müzakerelere ilişkin açıklamada bulundu.

Müzakerelerin bir sonraki turunun hafta sonu başlayacağını aktaran Hatibzade, "Müzakereleri karşı tarafa sunduğumuz taslaklara göre yürütüyoruz. Geçici ya da aşamalı bir anlaşma söz konusu değildir. Karşı taraf İran'ın sunduğu metne hiçbir itirazda bulunmadı sadece değerlendirmeleri gerektiğini ve taleplerin hepsini karşılayamayacaklarını söylediler." ifadelerini kullandı.

Hatibzade, müzakerelerin bitmediğini ve sadece bir ara verildiğini hatırlatarak, gerek duyulduğunda yeni öneri taslaklarının sunulabileceğini dile getirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "İran gerekli esneklik ile Viyana'ya gitti ancak karşı taraf lazım olan esnekliğe sahip değil. Nükleer anlaşmadan aşağı bir şeyi kabul etmeyiz ve bu anlaşmadan fazlasını da taahhüt etmeyiz. Yaptırımlar devam ediyor ve henüz hiçbir yol açılmış değil." görüşlerini paylaştı.
Yorum Yazın