TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

İran'dan ABD'ye 'kırmızı hat' önerisi

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Felahetpişe, Tahran ve Washington arasında 'kırmızı hat' kurulmasını önerdi.
İran'dan ABD'ye 'kırmızı hat' önerisi
AA - ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la ön koşulsuz görüşme çağrısını değerlendiren Felahetpişe, "ABD ile İran arasındaki müzakereler tabu haline dönüşmemelidir." dedi.

İki ülke arasındaki anlaşmazlıktan üçüncü ülkelerin faydalandığını savunan Felahetpişe, "İki taraf arasında kırmızı hat kurulana kadar Tahran ve Washington'un çıkarları diğerlerinin oyuncağı haline gelecek." diye konuştu.

"İki güç arasındaki diplomasiye gerici rejimler ve siyonistler taş koymuştur"

Felahetpişe, Tahran ve Washington arasında tarihi güvensizlik nedeniyle diplomasinin işlemediğini hatırlatarak, şunları söyledi:
"İlginçtir ki iki güç arasındaki diplomasiye İranlılar veya Amerikalılardan çok bölgedeki gerici rejimler ve siyonistler taş koymuştur."

ABD'ye resmi ziyarette bulunan İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenleyen Trump, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşebileceğini belirtmişti.

Trump, "İran isterse kesinlikle görüşürüz. Diğer insanlarla konuşmakta bir sorun yok. Özellikle bu kişilerle muhtemel bir savaşa gireceğin, ölümlerin olabileceği durumlarda görüşürsün. Bunda bir sorun yok. Kuzey Kore lideriyle de görüştüm." diyerek, Ruhani ile görüşmesine yönelik ön şartı olmadığını kaydetmişti.
Yorum Yazın