TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Dünya

İran'dan Türkiye'ye soykırım desteği

İzmir'de düzenlenen Ermeni soykırımı iddialarının asılsız olduğuna ilişkin çalıştaya, şimdilerde Suriye krizi yüzünden Türkiye ile karşı karşıya gelen İran da resmi heyet gönderdi.
İran'dan Türkiye'ye soykırım desteği
Fatma Güler - Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) tarafından ilki Azerbaycan'da gerçekleştirilen ve birçok ülkede düzenlenecek olan Uluslararası Asılsız İddialar, İşgal ve Terör Çalıştayı'nın ikincisi İzmir'de gerçekleştirildi.

19-20 Şubat tarihlerinde düzenlenen ve iki gün süren çalıştaya katılan ülkeler sözde Ermeni soykırımı, işgal edilen topraklar ve birçok konuda bilgilendirildi.

Çalıştaya İran, Azerbaycan, Türkiye, Kazakistan, Bulgaristan, Tataristan, Afganistan ve Gürcistan'dan 80 teşkilat katıldı. Ermenistan ile dost ülke olan ve Osmanlı Devletinin Ermenilere soykırım yaptığını kabul eden İran'ın da Ermeni soykırımı iddialarının asılsız olduğu görüşmelerinin yapıldığı çalıştaya heyet göndermesi dikkat çekti.

"İRAN İLK KEZ BİR HEYET GÖNDERİYOR"
İran'ın resmi düzeyde bir heyet gönderdiğine dikkat çeken Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Genel Başkanı Göksel Gülbey, "İran ve Ermenistan arasında iyi bir ilişki var. Şu an Türkiye'nin ve Azerbaycan'ın sınır kapısı Ermenistan'a kapalı. Gürcistan'da Rusya savaşından dolayı kapılarını kapatmaya başladı, eskisi gibi rahat geçişe izin vermiyor. Bir tek İran kapısı kaldı. İran, Rusya ile müttefik olmasından dolayı ve Ermenistan'ın da Rusya müttefiki olması sebebiyle İran-Ermenistan ilişkileri çok sıcak. İran tarihte ilk kez sözde Ermeni soykırım meselesinde bir heyetini bize gönderiyor. Bu bizim için büyük bir başarı ve sevinç. Çünkü İran ile olan ilişkilerimizin düzelmesi özellikle bu sözde Ermeni soykırımı konusunda İran'ın da yanımızda olduğunu bilmek bizi çok sevindiriyor" dedi.

İRAN HEYETİNDEN TEKLİF
İran heyetinin bir sonraki çalıştayı başkent Tebriz'de yapma teklifinde bulunduğunu belirten Gülbey, çalıştayın sözde Ermeni soykırımını anma ayında yapılacağını ve bunun da çalıştaya ayrı bir mana katacağını ifade etti.

TEŞKİLAT KURMA MÜJDESİ
Çalıştaya katılan heyetin Karabağ'ın Azerbaycan toprağı olduğunu söylediklerini ve Ermenistan'ın Karabağ topraklarını terk etmesi gerektiğini söylediğini aktaran Gülbey, "Bu konuda bize destek vereceklerini hatta İran'da Karabağ ile ilgili çalışma yapabilmek için teşkilat kuracaklarının müjdesini verdiler" dedi.

"İRAN HEYETİ ERMENİ LOBİSİNİ KIZDIRACAK"
İran'ın böyle bir toplantıya katılmasının Ermeni lobisini kızdıracağını dile getiren Gülbey, "Ermenistan, İran ile olan ilişkisinden dolayı İran'la bu konuda görüşecektir. Özellikle ASİMDER'in isminin zikredildiği toplantıda İran heyetinin iştirak etmesi birilerini illa kızdıracaktır. İran heyetinin bulunuşu Ermenistan'ı, Ermeni lobisini ve lobiye bağlı çalışan teşkilatların da tepkisine neden olacak ve düşündürecek" diye konuştu.

“NEREDE TÜRK VARSA ORADA TÜRK'E ZULÜM VAR”
 ASİMDER olarak teröre ve asılsız iddialara karşı mücadele etme amacında olduklarını ifade eden Göksel Gülbey, şunları söyledi:  “Bütün ülkelerde işgal var. Terör Türkiye’ye musallat olduğu gibi dünyada da her tarafa musallat olmuş durumdadır. Bunun yanı sıra asılsız iddialar Türk dünyasını ilgilendiren bir konu ve bu konuyla ilgili çalışmalarımızda, 1915 Sözde Ermeni Soykırımı meselesini durmadan dile getiriyoruz. Bu çalıştayın bize getireceği fayda ileride Türk dünyasına karşı yapılacak herhangi bir karalama ya da kara propagandaya karşı hep birlikte bir ses olabilmek. Suriye’de, Irak’ta Türkmenlere katliam yapıldı, Doğu Türkistan kanayan yaramız, Afganistan’daki Özbek kardeşlerimizin durumu belli yani nerede bir Türk varsa orada bir zulüm var.”

“KARA PROPAGANDAYA KARŞI MÜCADELE İÇERİSİNDEYİZ”
  Önümüzdeki süreçte Moldavya, Kuveyt, Ukrayna gibi birçok ülkeden katılım olacağını ifade eden Gülbey, sözlerini şöyle noktaladı:   “Ermeni lobisinin ellerinin kollarının her tarafa uzandığını görmemiz artık bizim canımızı acıtıyor. Çünkü biz ulusal ve uluslararası basında kendi haklı olduğumuz davayı, atalarımız katliama uğradığı halde anlatamıyoruz.  Biz yapılan kara propagandalara karşı güçlü bir mücadele içerisindeyiz. Bunu da başardığımızın farkındayız, zira Ermeni lobisinden tepki alınca doğru yolda olduğumuzu daha iyi anlıyoruz.”

BAŞBAKAN VE LİDERLERLE GÖRÜŞECEK
Göksel Gürbey, önümüzdeki günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu ve muhalefet partilerinin liderleriyle görüşerek bilgilerini aktaracak.
Yorum Yazın