TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

İspanya'da Prenses Cristina sanık sandalyesinde

İspanya'da Prenses Cristina'nın da sanık olduğu ve 8 yıl hapis istemiyle yargılandığı yolsuzluk suçlamalarıyla ilgili dava başladı.
İspanya'da Prenses Cristina sanık sandalyesinde
Fatma Güler - MADRİD / AA - İspanya'da Prenses Cristina'nın da sanık olduğu, "Noos olayı" olarak adlandırılan yolsuzluk ve vergi kaçırma suçlamalarıyla ilgili dava, Palma kentindeki mahkemede başladı.

Yolsuzlukla Mücadele Savcılığı, 6,2 milyon avro kamu kaynağını usulsüz kullanmak, yolsuzluk yapmak ve vergi kaçırmakla suçlanan 18 sanıktan 14'ü için 100 yıldan fazla hapis cezası talep etti.

Savcılığın itham etmediği ancak "Temiz Eller" adlı derneğin suçlamasıyla sanık koltuğuna oturan dört kişiden biri olan İspanya Kralı 6. Felipe'nin kız kardeşi Prenses Cristina, davanın bir numaralı sanığı olan eşi İnaki Urdangarin ile mahkeme binasına geldi. Prenses Cristina sanıklara ayrılan bölümde eşinden ayrı oturdu.

Hakkında iki ayrı mali suçtan 8 yıl hapis cezası istenen Prenses Cristina'nın, 2007 yılında ünlü İspanyol bankacı Emilio Botin için Yüksek Mahkemenin verdiği "Savcılık veya Devlet Avukatlığı tarafından suçlanmadıkça kimse mali suçlardan yargılanamaz" şeklindeki kararı örnek göstererek beraatını istemesi bekleniyor.

Kraliyet Ailesi'nin nüfuzunu kullanarak ortağı olduğu "Noos Vakfı" aracılığıyla yolsuzluk yaptığı iddiasıyla bir numaralı sanık olan İnaki Urdangarin, evrakta sahtecilik, para aklama, kamu parasını kötüye ve kendi çıkarına kullanmak gibi 7 farklı suçtan 19,5 yıl hapis talebiyle yargılanacak.

Ulusal ve uluslararası 84 medya kuruluşundan 600'e yakın gazetecinin akredite olduğu davanın haziran ayına kadar sürmesi öngörülüyor.
Yorum Yazın