TİC Holding Header
  • USD 32.428
  • EUR 35.064
  • Altın 2326.442
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

İsrail askerleri 2'si çocuk 12 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail ordusu tarafından Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde düzenlenen baskınlarda 'terör eylemlerine karıştıkları' iddiasıyla 2'si çocuk 12 Filistinli gözaltına alındı.
İsrail askerleri 2'si çocuk 12 Filistinliyi gözaltına aldı
AA - İsrail askerleri işgal altındaki Batı Şeria'da 2'si çocuk 12 Filistinliyi gözaltına aldı.

Filistin basınında yer alan haberlere göre, İsrail ordusu tarafından Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde düzenlenen baskınlarda "terör eylemlerine karıştıkları" iddiasıyla 12 Filistinli gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında 9 ve 12 yaşlarında iki çocuğun da bulunduğu, çocukların İsrail askerleri tarafından El Halil kentinde okul yolunda gözaltına alındığı belirtildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Filistin Esirler Cemiyeti verilerine göre İsrail hapishanelerinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 6 bin Filistinli bulunuyor.

İsrail "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.
Yorum Yazın