TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.976
  • Altın 2324.157
  • BIST 100 8880.09
  • Dünya

İsrail, Gilboa Hapishanesi’nden 400 Filistinli mahkumu transfer etmeye başladı

İsrail, yüksek güvenlikli bir hapishaneden 6 Filistinlinin tünel kazarak kaçmasının ardından hapishanede bulunan 400 Filistinli mahkumu diğer hapishanelere transfer etmeye başladı.
İsrail, Gilboa Hapishanesi’nden 400 Filistinli mahkumu transfer etmeye başladı
İHA - İsrail polisi tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in kuzeyindeki yüksek güvenlikli Gilboa Hapishanesi’nden aynı hücrede kalan 6 Filistinlinin, posterin arkasına gizledikleri bir kaşıkla bir ay boyunca tünel tünel kazarak kaçtığı kaydedilmişti. İsrail, Filistinlilerin kaçmasının ardından aynı hapishanede bulunan 400 Filistinli mahkumu diğer hapishanelere transfer etmeye başladı. Mahkumları taşımak için çok sayıda otobüsün Gilboa hapishanesine getirildiği belirtildi.

Filistinli mahkumların kaçmasının ardından İsrail genelinde güvenlik üst seviyelere çıkarıldı. İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Olay çok ciddi ve tüm güvenlik servislerinin harekete geçmesi gerekiyor" dedi.

İsrail medyasında kaçan mahkumların İslami Cihad Hareketi mensubu ve Fetih Hareketi’nin silahlı kanadı El-Aksa Şehitleri Tugayları eski Komutanı Zakaria Zubeidi olduğu kaydedilmişti.
Yorum Yazın